Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberecký kraj opět nepoznal přemožitele na dětské olympiádě

Liberecký kraj opět potvrdil roli favorita a v celkovém hodnocení krajů vyhrál Hry VI. zimní olympiády dětí a mládeže s vysokým bodovým náskokem před sportovci z Jihočeského a Jihomoravského kraje. Před druhým krajem zvítězil ten Liberecká o 89 bodů.

Sportovci z Libereckého kraje získali celkem 38 cenných kovů, z nichž zlatých bylo 15 (2 alpské lyžování, 3 běžecké lyžování, 3 biatlon, 3 lyžařský orientační běh a 4 snowboard), stříbrných 13 (1 alpské lyžování, 5 běžecké lyžování, 4 biatlon, 1 lyžařský orientační běh a 2 snowboard) a 10 bronzových (1 alpské lyžování, 5 běžecké lyžování, 2 biatlon, 1 rychlobruslení a 1 snowboard).

Nejúspěšnější závodnicí Libereckého kraje se stala jilemnická běžkyně na lyžích Marie Rysulová se ziskem dvou zlatých a jedné bronzové medaile. Mezi chlapci vládl biatlonista Štěpán Machač, který si z Vysočina Arény v Novém Městě na Moravě, odvezl tři zlaté medaile a stal se tak nepsaným králem biatlonových disciplín, do kterých nastoupil. Dvěma zlatými se mohou chlubit také lyžařští orientační běžci Veronika Gallová a Ondřej Němeček, který ještě přidal jedno stříbro. Úspěchem také skončila účast snowboardistů, kteří získali celkem sedm medailí, z nichž byly čtyři zlaté. Dvěma zlatými se na tom podílel Adam Počinek.

Celkové pořadí krajů k nalezení zde.

„Obdiv a uznání si zaslouží všichni sportovci, kteří Liberecký kraj reprezentovali. Speciální poděkování pak patří všem trenérům a servismanům, kteří patří k základním stavebním kamenům všech úspěchů,“ uzavřela náměstkyně hejtmana pro sport a zdraví Zuzana Kocumová.

Na další Olympiádu dětí a mládeže se mohou těšit obyvatelé a sportovci v Plzeňském kraji, kde se v roce 2015 uskuteční letní varianta Her.

Štítky Liberecký kraj, olympijské hry, Zimní olympijské hry, snowboarding, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, biatlon, alpské lyžování, Zuzana Kocumová, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj opět nepoznal přemožitele na dětské olympiádě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.