Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberečtí pistoláři a puškaři předvedli dobrou mušku na Českém poháru mládeže

Sportovně střelecký klub Liberec rozšířil od konce dubna svou členskou základnu o šikovné pistoláře, kteří měli ihned po přestupu do svého nového klubu možnost předvést přesnou mušku. Tento víkend se spolu s puškaři zúčastnili Českého poháru talentované mládeže.

První kolo ČPTM (Český pohár talentované mládeže), které proběhlo 20.5.2017  v Borku u Českých Budějovic, přineslo slušné výsledky. Závodu se za klub zúčastnilo 6 puškařů a 3 pistoláři.

Závod probíhal na velké střelnici, kde se dají střílet prakticky všechny střelecké disciplíny. „Výsledky závodu jsou hezké, zejména s ohledem na fakt, že závodu se účastní střelci do 18 let, kterým jsou naši mladí střelci schopni konkurovat," řekla Romana Mikulčíková z SSK Liberec.

Z děvčat se umístila Katka Mikulčíková s 580 body na sedmém místě a Klára Boháčková s 575 body byla desátá. Nejmladší Nikola Regnerová nastřílela 561 bodů. 

Vojta Záborec nastřílel 572 bodů, Vítek Škrbel si stejným výsledkem střelil osobák. Výsledek stačil na 17., resp. 18. místo v 54členném startovním poli. Vojta Černý letos příliš netrénoval a tomu odpovídal i výsledek 533 bodů. 

Ve střelbě ze vzduchové pistole se v kategorii dívek umístila Verča Hrubešová s 335 bodů na 16. místě. V kategorii chlapců se na 14. místě umístil Jirka Kočí (346 bodů) a sedmnáctý Jirka Koprivnikar (342 bodů). Výsledky ve sportovní pistoli 30+30 potěšily trenéra. Verča Hrubešová si zvedla osobák o desítky bodů a s 544 body skončila druhá. Jirka Koprivnikar s 505 body skončil na 10. místě.

V ten samý den probíhaly závody v Chrastavě, kde SSK Liberec reprezentovali Petr Záborec, Míra Pavlíček a Radek Mikulčík. Petr Záborec se umístil s 580 body na druhém místě. „Radek Mikulčík vyhrál ležák dorostu výsledkem 584 bodů, což byl nejvyšší nástřel ze všech kategorií," dodala Mikulčíková. Ve standardu 3x20 byla jen jedna spojená kategorie, kterou s převahou Radek vyhrál nástřelem 564 bodů. Míra Pavlíček letos příliš netrénoval a tak skončil s nástřelem 536 bodů.

Následující den se do Semil vydal Petr Záborec s Pavlem Boháčkem a Nikčou Regnerovou. „Také letos byly podmínky těžké. Sluníčko svítilo a k tomu foukal nepříjemný vítr. To byly podmínky pro zkušené střelce, ale i ti měli potíže," řekla Mikulčíková. Jediný, kdo se v první směně dostal na 580 bodů byl náš Pavel Boháček, ale na vítězství to tentokrát nestačilo. Petr Záborec si střelil pěkných 568 bodů a Nikola 541 bodů.

Tento víkend čeká našeho juniorského reprezentanta Radka Mikulčíka  HOPES (mezinárodní závod olympijských nadějí) v Plzni. Ostatní střelci vyjedou na závody do Poděbrad a následně do Jablonce nad Nisou.

Autoři | Foto SSK Liberec

Štítky Český pohár, Liberec, Sportovně střelecký klub Liberec, Pavel Boháček, olympijské hry, České Budějovice, Borek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí pistoláři a puškaři předvedli dobrou mušku na Českém poháru mládeže  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.