Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pavlišta obstál v keňské konkurenci! Stal se mistrem ČR v půlmaratonu

Sobotní mistrovství ČR v půlmaratonu, které se konalo již po sedmé v Pardubicích, ovládli Keňané. Hned za nimi v parádním čase 1:05:58 doběhl Vít Pavlišta z AC Slovan Liberec a potvrdil svými výkony snahu nominovat se na vrcholné akce.


Pardubický vinařský půlmaraton je oblíbeným půlmaratonem. Na start vyrazilo něco okolo 7 tisíc běžců a Vít Pavlišta skončil celkově čtvrtý. Porazit Pavlištu se podařilo pouze třem Keňským závodníkům, kdy od třetího místa ho dělilo 5 sekund.

Pocity Víta Pavlišty ze závodu byly jednoznačné: „S časem jsem spokojený s ohledem na prudký vítr, se kterým jsme bojovali všichni závodníci na trati.“ Bezpochyby bylo znát, že na trati Víťa držel tempo s jedním z Keňanů a to mu určitě pomohlo. Oním Keňským závodníkem byl Paul Kiprop, který skončil jen těsně před Víťou Pavlištou na třetím místě.

Libereckému závodníkovi vyhovovalo i chladnější počasí, je to i tím, že se dříve věnoval zimním sportům. Žádné velké oslavy Pavlišta neplánuje a bude ladit formu na Pražský maraton. Pokud chce pomýšlet na Olympijské hry v Riu, musí uspět především v maratonu. Držme mu palce, ať jeho několikaletá dřina je proměněna v onen vavřín nominace na vrcholnou akci.

Napsal Michal Paclt

Štítky půlmaraton, Česko, Vít Pavlišta, FC Slovan Liberec, Pardubice, olympijské hry, Pražský mezinárodní maraton, Rio de Janeiro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavlišta obstál v keňské konkurenci!  Stal se mistrem ČR v půlmaratonu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.