Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Podmínky v lyžařských areálech vylepšil nový sníh

Podmínky v horských střediscích částečně vylepšil nový sníh, který napadl během sobotní noci. Všechny areály zároveň dál zasněžují. Lyžovat přijely o víkendu tisíce lidí. Dobrou návštěvnost zaznamenal Sportovní areál Harrachov. Oproti prvním dnům roku bylo podle náčelníka lanovky Milana Goče ale lyžařů méně.

"Silvestr bývá vždycky silný, část lidí odjížděla už druhého, střídaly se i turnusy. Nebylo úplně plno, ale návštěvnost je dobrá. Měly by ale být lepší klimatické podmínky," řekl Goč s tím, že areál dál naplno zasněžuje. V Harrachově je v provozu lanovka Delta a vleky Dopplik a Červené II. v centru. V Rýžovišti pak Modrá sjezdovka. Večerní lyžování je prozatím zrušeno.

Od pěti do sedmi centimetrů sněhu napadlo během víkendu v Jizerských horách. I místní střediska jsou otevřená zatím jen částečně. V Bedřichově jsou v provozu Dětský vlek a Poma na Malinovce, řekl Pavel Bažant, ředitel Ski Bižu, která areál provozuje stejně jako další jizerskohorská střediska na Severáku a Tanvaldském Špičáku. I tady věří v chladnější počasí, které by umožnilo další umělé zasněžování.

"V sobotu ani v neděli zasněžovat nešlo, věříme, že se to zlepší a že teď v týdnu se nám to díky ochlazení podaří dodělat," doplnil Bažant. Na Severáku je v provozu sedm vleků a přes dva kilometry sjezdových tratí. Na sjezdovkách leží kolem 40 centimetrů sněhu. Nejlepší podmínky jsou podle Bažanta na Tanvaldském špičáku, kde se jezdí na více než čtyřech kilometrech upravených tratí. Na sjezdovkách je až 60 centimetrů sněhu.

Podmínky postupně vylepšují i další střediska. Na Ještědu jsou v provozu tři sjezdovky, leží na nich kolem 40 centimetrů sněhu.

Intenzivně zasněžují i v Rokytnici nad Jizerou. Tam je v částečném provozu skiareál Horní domky. Podmínky postupně vylepšují i další střediska. Upraveny jsou i kilometry Jizerské magistrály.

Napsala ČTK

Štítky Sportovní areál Harrachov a.s., sjezdovka, Harrachov, Ryžoviště, Jizerské hory, Bedřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky v lyžařských areálech vylepšil nový sníh  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.