Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Liberce opět míří vrchařská špička. Soutěžní vozy budou zdolávat Ještěd i letos

Zraky všech motoristických nadšenců pomalu směřují k třetímu červnovému víkendu. Jak se již stalo v Liberci tradicí i v letošním roce k nám do města pod Ještědem zavítají rychlé vozy, které budou zdolávat náročnou trať z Hanychova pod Výpřež v rámci mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu.

Na tomto tři kilometry dlouhém úseku budou mezi sebou soupeřit jak amatérští jezdci a pravidelní účastníci seriálu ,,EDDA CUP“, tak i ostřílení piloti těch nejsilnějších strojů zúčastňujících se podniků po celé Evropě,“ popisuje pořadatel i automobilový závodník v jedné osobě Petr Strnad.

Na sever Čech tak dorazí například Tomáš Vavřinec Mitsubishi Lancerem Evo IX , Marek Rybníček s Fordem Fiesta WRC EVO, Martin Vondrák s Tatuusem NT07 Honda a další borci. Na startu by se mělo objevit na 130 závodníků.

„Neméně atraktivní bude pohled na skupinu ve které pojedou legendární Škodovky 130 RS, kde se můžete těšit mimo jiné i na jeden z nejkrásnějších kousků pilotovaným Jardou Mikešem,“ dodal Strnad.

Hostr Prix Liberec je letos naplánována na 17. až 18. června. „Na tyto závody je vstup volný, depo je po oba dny přístupné veřejnosti,“ doplnil Petr Strnad. Právě díky jeho iniciativě si příznivci rychlých kol můžou vychutnat závody do vrchu na Liberecku.

Štítky závody do vrchu, Hostr Prix Liberec, Petr Strnad, Ještěd, Liberec, Česko, Honda, Evropa, ŠKODA AUTO a.s., Mitsubishi Lancer Evolution, Ford Fiesta WRC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Liberce opět míří vrchařská špička. Soutěžní vozy budou zdolávat Ještěd i letos  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.