Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přípravy Rally Bohemia vrcholí. Na hladkém průběhu se bude podílet dva tisíce pořadatelů

2000 pořadatelů, 100 kilometrů výstražné pásky, 5000 cedulí Zakázaný prostor, 2000 ostatních informativních cedulí a upozornění. To je jen krátká řeč čísel bezpečnostního plánu nadcházející Rally Bohemia, která startuje už 1. července. Pořadatelé i v letošním roce podle svých slov kladou hlavní důraz na bezpečnost.

„Trať letošní Rally Bohemia vede přes 35 obcí, což je ještě o 6 šest více než v loňském ročníku, a je tedy velmi náročná na zabezpečení. Proto používáme v každé obci informační letáky na všechna vrata, vrátka a branky přiléhajících k trati rychlostní zkoušky. Na nich je uvedena doba uzavírky komunikace s dalšími informacemi. Přehled uzavírek komunikací je uveden též na www.rallybohemia.cz,“ vypočítává příklady z opatření hlavní činovník pro bezpečnost Rally Bohemia Jan Šrámek

Pořadatelé kladou důraz na bezpečnost nejen při samotném závodě, ale také při seznamovacích jízdách, které se jedou v běžném provozu. Každé auto bude vybaveno GPS sledováním, které zobrazuje on-line jeho polohu v dispečinku soutěže a zaznamenává případné překročení nejvyšší povolené rychlosti. Posádka, která nebude dodržovat pravidla seznamovacích jízd, bude penalizována a nemusí být vůbec přijata do soutěže.

Pro diváky bude podél celé trati připraveno několik bezpečných míst. „I přes všechna bezpečnostní opatření ovšem platí, že rally je sice nesmírně atraktivní sport, ale může být pro všechny účastníky také nebezpečný. Pořadatel Rally Bohemia důrazně žádá diváky, aby se pohybovali pouze ve vymezených diváckých prostorech a v žádném případě nevstupovali do prostor označených jako zakázané,“ dodává mluvčí soutěže Aleš Holakovský.

A na co se můžou diváci těšit? Nejvýraznější novinou v harmonogramu letošního ročníku soutěže je zcela nová atraktivní rychlostní zkouška nazvaná Městská, která celá povede přímo historickým centrem Mladé Boleslavi. „Tato nová RZ je velmi náročná na organizaci. Navíc je polookruhová, takže automobily zde budou jezdit v nepravidelných intervalech. I proto je zde potřeba důsledně dbát na pokyny pořadatelů a správné používání přechodů pro diváky, které zde budou připraveny,“ uzavírá Jan Šrámek.

44. Rallye Bohemia se koná o víkendu 1. – 2. července 2017. Na posádky čeká trať o celkové délce 554 kilometrů, z toho 150 kilometrů tvoří rychlostní zkoušky, známé svoji techničností a náročností. Pořadatelé Rally Bohemia přejí všem divákům vzrušující sportovní zážitky při dodržení všech bezpečnostních zásad.

Štítky Rallye Bohemia, rallye, soutěž, Jan Šrámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přípravy Rally Bohemia vrcholí. Na hladkém průběhu se bude podílet dva tisíce pořadatelů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.