Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kopecký těžko hledá konkurenci, vyhraje i na Bohemce?

Připíše si Jan Kopecký třetí vítězství v řadě na trati Rally Bohemia? Pokud ano, byl by to jeden z nejúspěšnějších debutů nového speciálu v Mistrovsví České republiky. Kopecký totiž vyhrál všechny tři předchozí soutěže tuzemského šampionátu a v letošní sezoně, která je premiérová pro jeho Fabii R5, jen těžko hledá konkurenci.

„Už jsme Rally Bohemia vyhráli s různými typy škodovek, zatím nám tu ale samozřejmě chybí vítězství s novou Škodou Fabia R5 – a o to se chceme letos pokusit. Vyhráli jsme na Bohemii dvakrát za sebou a zatím i letos držíme v národním šampionátu vítěznou sérii, kterou se pokusíme prodloužit. Je to pro nás spíš motivující než svazující a moc se těšíme na těžký boj se soupeři, právě velké bitvy bývají koření rally,“ řekl na včerejší tiskové konferenci Jan Kopecký.

Tovární tým Škoda Motorsport nasadí do letošní Rally Bohemia dva vozy. Jana Kopeckého doplní mladý Fin Esapekka Lappi se stejným vozem.

„Absolvovali jsme minulý týden pro nás perfektní Polskou rally zařazenou do mistrovství světa, kde jsme se Škodou Fabia R5 byli nejrychlejší v kategorii RC2. V Polsku se ale závodilo na šotolině, která je mi mnohem bližší než asfalt, na kterém se jede tady. Nejedu český šampionát, takže ani nemám strategii. Můžeme tedy jet klidně před Janem Kopeckým – no ale vlastně i za ním… tak uvidíme,“ dodal Lappi.

Už poosmnácté se na start Rally Bohemia postaví Václav Pech. Ten by měl podle očekávání bojovat o nejvyšší příčky. V Krumlově a Hustopečích vybojoval druhá místa.

„Moc se na soutěž těším a ani se zatím tolik nezabývám naším výsledkem. Tady na tiskové konferenci sedím s mistry Evropy i mistry Asijsko-pacifického šampionátu, jak jsem právě slyšel, už to je zážitek. Je to samozřejmě i velká motivace k dobrému výkonu, navíc rychlostní zkoušky jsou tu opravdu těžké,“ uzavřel Václav Pech.

Do soutěže se přihlásilo na 120 posádek. V seznamu přihlášených nalezneme celkem 17 vozů špičkových specifikací R5, S2000 a WRC.

První, tedy sobotní, etapu odstartuje po druhé hodině odpolední dvoukilometrový prolog v centru Mladé Boleslavi. Poté se soutěžní posádky přesunou do okolí Sychrov, Šumburku a Bzí.

Závěrečná etapa odstartuje v neděli už po deváté hodině ranní, kdy posádky vyrazí na trať rychlostní zkoušky Lobeč. Vítěz by měl být znám kolem třetí hodiny odpolední.

Startovní listina

Harmonogram

Štítky Jan Kopecký, Rallye Bohemia, soutěž, Česko, Škoda Fabia, Škoda Fabia R5, Václav Pech, Škoda Motorsport, Esapekka Lappi, Mistrovství světa v rallye

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kopecký těžko hledá konkurenci, vyhraje i na Bohemce?  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.