Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tady je Kopeckého. Pilot škodovky opět nenašel přemožitele

Mise splněna, hattrick dovršen. Jan Kopecký v posledních třech letech jen marně hledal konkurenci na tratích Rally Bohemia. Po vítězství v loňskem a předloňském roce vybojoval triumf i letos. O necelou minutu porazil druhého Václava Pecha a v letošním roce zatím nenašel v českém mistráku přemožitele.

„Pocity ze zdejšího hattricku jsou skvělé, je to týmová práce, auto funguje bez problémů a je na něj spolehnutí. Takže poděkování patří celému našemu týmu, i Vám divákům, bylo Vás zde bylo spoustu. Rychlostní zkoušky byly krásné, dneska už trochu rychlejší, ale myslím si, že to je trend, který bude zkrátka pořád pokračovat,“ shrnul v cíli Jan Kopecký.

Druhé místo držel dlouhou dobu finský matador a týmový kolega Jana Kopeckýho Esapekka Lappi. Po defektu pneumatiky se však propadl pořadím a na bronzovou příčku musel přepustit Václava Pecha, který zdejší tratě zná jako nikdo jiný. Letos na Rally Bohemia startoval po osmnácté. „Po defektu Esapekki Lappiho jsme se dostali na druhé místo. Byl to z naší strany asi maximální výkon, kterého bylo možné dosáhnout. V minulých závodech jsme jeli s Honzou Kopeckým víceméně nastejno, tady nám po celou dobu trochu ujížděl. Děkujeme za podporu,“ přidal Václav Pech.

O velkou senzaci se postaral světem ostřílený Liberečan Štěpán Vojtěch. S Peugeotem 206 WRC z doby nedávno minulé se prokousal až na stupně vítězů a nečekaně vybojoval třetí místo.

„Ne, slzy se nám z našeho výsledku do očí nedraly, ani když je to po tolika letech, jak říkáte. My jsme tady prostě jenom jeli a oni nám dali poháry. No když se podíváte na tu mladou moderní techniku a mladou dravou posádku, tak to muselo vyjít,“ přistoupil jezdec k tiskové konferenci odlehčeně, stejně jako dříve, ale už seriózněji upřesnil: „My jsme před soutěží měli s tímto autem různé problémy, ale teď po celou soutěž fungovalo auto bez jakéhokoliv problému. Takže jsme jeli v pro nás příjemném tempu, okolo bylo spoustu lidí, takže nás to hodně bavilo a sami jsme byli překvapeni těmi časy v porovnání s moderními auty. Je to pro nás takové vzpomínání. Ten výsledek je rozhodně více, než v co jsme doufali, a zdá se, že se dá závodit i s těmi novějšími auty.“

Za smolaře soutěže lze označit Jana Dohnala, který musel před závěrečnou sekcí odstoupit z třetího místa kvůli technické závadě svého Fordu Focus RS WRC.

Štítky Jan Kopecký, Václav Pech, Rallye Bohemia, soutěž, Štěpán Vojtěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tady je Kopeckého. Pilot škodovky opět nenašel přemožitele  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.