Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rally Bohemia ozdobí svou účastní německý vicemistr Fabian Kreim

Pořadatelé Rally Bohemia finišují s příjmem přihlášek. Posádky mají na přihlášení čas do nadcházejícího pátku, v průběžně aktualizovaném seznamu však už nyní nechybí žádný z favoritů ani medailistů z loňského roku. K dnešnímu dni se do soutěže českého šampionátu, která je naplánována na první červencový víkend, přihlásilo více než 40 posádek.

Fanoušci se můžou těšit na start kompletní špičky českého rallyového šampionátu jak v absolutním pořadí, tak v jednotlivých kategoriích. Přihlášeni již jsou všichni medailisté loňského ročníku Rally Bohemia v čele s vítězným Janem Kopeckým a Pavlem Dreslerem za tovární tým Škoda Motorsport na Škodě Fabia R5. Loni druzí Václav Pech s Petrem Uhlem se letos i na “Bohemce” představí s atraktivním Porsche 997 GT3. Překvapivé třetí místo z minulého roku budou mít šanci obhajovat oblíbení Štěpán Vojtěch a Michal Ernst, kteří si ani letos nechtějí nechat Rally Bohemia ujít s Peugeotem 206 WRC.

Přestože soutěž v letošním roce není vypsána jako mezinárodní, již nyní je přihlášeno několik zajímavých zahraničních posádek. Jmenujme zejména úřadující vicemistry německého mistrovství Fabiana Kreima s Frankem Christianem startující se Škodou Fabia R5 nebo Novozélanďana Petera Scharmacha s Fiestou R5.

První automobily odstartují do 43. Rallye Bohemia ze Staroměstského náměstí v Mladé Boleslavi v sobotu 2. července v 13:20. Do cíle se vrátí tamtéž o den později, v neděli 3. července. Posádky exhibiční Rally Legend budou v cíli již v 13:40, nejrychlejší posádky ostrého závodního pole potom v 15:00. Mezitím však budou muset úspěšně zdolat přes 153 kilometrů velmi náročných rychlostních zkoušek.

Na posádky čeká v sobotu dvojice průjezdu zkouškami Cetno a Zlatá, o den později vyrazí dvakrát na více než třicetikilometrový měřený úsek Radostín a na Staroměstskou zkoušku v Mladé Boleslavi. 

Foto Miroslav Polach

Štítky rallye, Fabian Kreim, Rallye Bohemia, Škoda Fabia R5, Škoda Motorsport, Jan Kopecký, Václav Pech, Petr Uhl, Štěpán Vojtěch, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rally Bohemia ozdobí svou účastní německý vicemistr Fabian Kreim  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.