Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kopecký nenašel počtvrté v řadě přemožitele na domácí Rally Bohemia

Stylem start-cíl dokázal Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem zvítězit v letošním ročníku Rally Bohemia. Pilot továrního týmu Škoda Motorsport vítězstvím udělal důležitý krok k obhajobě českého mistrovského titulu z loňského roku. Ve vedení Rally Bohemia se Kopecký s Dreslerem drželi od druhé rychlostní zkoušky až do cíle. Nejvážnějšími soupeři jim byli po oba dva dny Václav Pech s Petrem Uhelem na silném Porsche 997 GT3, kteří si s vozem s jednou poháněnou nápravou dobře poradili i s obtížnými podmínkami na kluzkých mokrých tratích první etapy.

„Vítězství na Rally Bohemia pro nás určitě má vždy o něco větší význam, když se jede tady v Mladé Boleslavi, jak se říká „pod komínem“ fabriky. Jsem rád, že se nám zde podařilo opět zvítězit a poděkování za to patří celému našemu týmu,“ shrnul Jan Kopecký.

I Václav Pech zde v Mladé Boleslavi obhájil své druhé místo z loňského roku. Na vítěznou posádku týmu Škoda Motorsport ztratil Pech na sto padesáti kilometrech rychlostních zkoušek rovnou jednu minutu. „Je to super výsledek. Včera si s námi zahrálo počasí, naštěstí nás to nikde nezaskočilo nepřipravené. Ale ve vracácích na vodě jsme ztráceli hodně, tam to samozřejmě s Porsche není ideální. Líbí se nám spíše rychlé pasáže, tam už se cítíme s autem docela jistě a ty jsou pro naše koně pod kapotou ideální,“ doplnil Václav Pech. S jeho slovy úplně nesouhlasí jeho navigátor. „Že se v rychlých pasážích cítíme jistěji? No, asi na to máme jiný názor, nevadí,“ pomrkával spolujezdec s úsměvem na Václava Pecha a obecenstvo v cíli a už vážně pokračoval: „Je super, že už jsme se s Porsche takhle sžili a že nám už zase všechno funguje.“

Třetí místo získali překvapivě Martin Vlček s Jindřiškou Žákovou, kteří tak absolvovali nad očekávání úspěšnou premiéru s Fordem Fiesta R5.

Za největšího smolaře soutěže lze označit Jana Černého, který musel odstoupit pro technickou závadu své Škody Fabia S2000 na předposlední rychlostní zkoušce. Průběžné třetí místo je, zdá se, na Rally Bohemia smolné, protože v sobotu večer ze třetího místa odsunul defekt pneumatiky nakonec sedmého v cíli mladého Fabiana Kreima z Německa na Škodě Fabia R5. Přesto při své premiéře v České republice svým výkonem velmi pozitivně zaujal.

Ve třídě 3 produkčních automobilů probíhal po celý víkend napínavý souboj mezi Martinem Březíkem na Mitsubishi a Václavem Kopáčkem na Subaru. Ten byl nerozhodný až doslova do posledních metrů Rally Bohemia, když v cíli poslední rychlostní zkoušky dělily oba dva jezdce pouhopouhé tři desetiny sekundy ve prospěch Martina Březíka.

Kategorii 2WD, tedy automobilů s jednou přední nápravou vyhrál úřadující mistr této kategorie Václav Dunovský na Peugeotu 208 R2, ovšem silní konkurenti mu nedali prostor na trati ani chvíli vydechnout.

Foto Rally Bohemia

Štítky Rallye Bohemia, Jan Kopecký, Václav Pech, Škoda Motorsport, Porsche 997 GT3, Porsche, Mladá Boleslav, Subaru, Mitsubishi Motors, Martin Vlček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kopecký nenašel počtvrté v řadě přemožitele na domácí Rally Bohemia  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.