Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Seznamovací jízdy Bohemky v plném proudu. Pět posádek nepřijelo

V Mladé Boleslavi jsou již v plném proudu seznamovací jízdy Rally Bohemia. Jízdní výkazy si nepřevzalo celkem 5 posádek. Rally Bohemia startuje v pátek 11. července a do chvíle, kdy soutěžní vozy přejedou startovní rampou na Staroměstském náměstí, se odpočítávají již jen hodiny.

Seznamovací jízdy na rychlostních zkouškách na Mladoboleslavsku a Železnobrodsku jsou již v plném proudu. Dodržování rychlostních limitů soutěžních posádek na rychlostních zkouškách i mimo ně hlídá GPS systém, který při porušení podmínek seznamovacích jízd online informuje vedení soutěže. Následně pak hříšníkům lze udělit sankce od peněžitého trestu až po vyloučení ze soutěže.

Jízdní výkazy a materiály k seznamovacím jízdám si vyzvedlo celkem 55 posádek Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Omluvili se startovní číslo 11 Petr Hozák s Josefem Radinou, st. č. 26 Tomáš Pospíšilík s Lukášem Vyoralem, st. č. Michal Srb – Vladimír Osička, st. č. 42 Martin Kouřil – Michal Večerka, st. č. 58 Václav Lichovník – Jiří Černoch. K seznamovacím jízdám se vydalo celkem 32 posádek Mistrovství České republiky v rally historických automobilů – tedy všechny přihlášené posádky.

V pátek 11. července běží program Rally Bohemia již od časného rána, kdy v 9 hodin začínají technické přejímky přímo v prostoru servisní zóny, které potrvají až do 13 hodin. Od 11 hodin mohou přihlášené posádky absolvovat testovací rychlostní zkoušku shakedown v Hrdlořezích, vzdálených ze servisní zóny u 11. brány ŠKODA AUTO pouhých 6 kilometrů. Od 17:25 hodin začíná program na Staroměstském náměstí, kde v 17:30 proběhne veřejná předstartovní tisková konference. V prostoru startovní rampy zde budou moderátorem zpovídáni vybraní účastníci Rally Bohemia.

V 18:10 přejede přes startovní rampu první soutěžní posádka, aby se po krátkém setrvání v prostoru za startovní rampou v 18:33 vydala do první rychlostní zkoušky, která startuje jen pár metrů od startovní rampy na Staroměstském náměstí. Po polookruhové rychlostní zkoušce v Mladé Boleslavi s názvem Staroměstská následuje v 19:24 RZ 2 Lobeč a v 19:52 RZ 3 Vinec. Na všech rychlostních zkouškách 1. etapy se po průjezdu pole MMČR objeví historické vozy MČR HA. Za nimi pojede pole historických automobilů Rally Bohemia Legend, avšak ti absolvují všechny rychlostní zkoušky pouze jednou.

Napsala redakce

Štítky Mladá Boleslav, rallye, Rallye Bohemia, Staroměstské náměstí, Česko, ŠKODA AUTO a.s., Martin Kouřil, Jiří Černoch, okres Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seznamovací jízdy Bohemky v plném proudu. Pět posádek nepřijelo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.