Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Škodovky opanovaly Bohemku. Vítězství obhájil Jan Kopecký

Tři Škody Fabia Super 2000 obsadily stupně vítězů Rally Bohemia. Ta nejrychlejší patřila Janu Kopeckému a Pavlu Dreslerovi. Pilot továrního týmu využil chyby Václava Pecha, který v sobotu ráno utrhl kolo na svém MINI a musel vedoucí pozici přepustit několikanásobnému vítězi Rally Bohemia.

Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem a Škodou Fabia Super 2000 obhájili loňské vítězství v Rally Bohemia a zcela tak naplnili očekávání diváků, kterých se dle prvotních odhadů kolem tratí rychlostních zkoušek sešlo několik desítek tisíc. Všichni mohli sledovat organizačně velmi dobře zvládnutou a sportovně hodnotnou podívanou, kde nechybělo drama až do samotného závěru.

Druhé místo ve 41. ročníku Rally Bohemia obsadila italská posádka Umberto Scandola se spolujezdcem Guido D’Amore, která startovala také se Škodou Fabia Super 2000. I třetí místo patřilo posádce s mladoboleslavským vozem Škoda Fabia Super 2000, a to Sepp Wiegand – Frank Christian. Juniorská akvizice továrního týmu Škoda Motorsport se na Rally Bohemia rozhodně neztratila a předvedla se v tom nejlepším světle.

Vítězství mezi produkčními vozidly třídy 3 mohli v cíli Rally Bohemia slavit Jan Votava – František Synáč s Mitsubishi Lancer EVO IX, kteří skončili celkově šestí. Nejrychlejší dvoukolkou byli Adam Kobliha s Karlem Žáčkem a Renaultem Clio R3.

Závěrečnou rychlostní zkoušku v centru Mladé Boleslavi obklopily tisíce diváků, kteří mohli sledovat jízdu historických soutěžních a sportovních automobilů ze  Škoda Muzea, legendární rally vozy a jezdce včetně mistra světa v rally Sandra Munariho.

Štítky Jan Kopecký, rallye, ŠKODA AUTO a.s., Škoda Fabia, Super 2000, Rallye Bohemia, Václav Pech, Umberto Scandola, Škoda Motorsport, Sepp Wiegand

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škodovky opanovaly Bohemku. Vítězství obhájil Jan Kopecký  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.