Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberečtí volejbalisté znovu nechali Příbrami jen dva sety

Volejbalisté Liberce otočili zápas s Příbramí a vítězství 3:2 je dvě kola před koncem základní části extraligy vyneslo na šesté místo. Středočeši, kteří přišli o náskok dvou setů i v prosincovém utkání s Duklou doma, se díky získanému bodu posunuli na čtvrtou pozici.

Dukle se nedaří, k prohrám v Lize mistrů se v poslední době přidaly také tři extraligové nezdary. Sérii porážek obhájci titulu přerušili jen před dvěma týdny proti Karlovarsku, ale Příbram nakonec dokázali zdolat i podruhé v ročníku.

"Příbram dnes začala výborně na servisu a v obraně. Vlastně nám nedali ty první dva sety šanci. My jsme velmi špatně útočili a jsem rád, že jsme to od třetího setu otočili," řekl domácí trenér Michal Nekola.

Úvod zápasu byl pro Severočechy jako ze zlého snu, v prvním setu uhráli Nekolovi svěřenci pouhých 12 bodů. Příbram utkání i dál ovládala, hosté výborně blokovali a Renovica zakončoval jeden útok za druhým.

Liberec procitl až v závěru třetí sady, zpřesnil obranu a dokázal snížit, ve čtvrtém setu pak soupeře rozstřílel servisem Galabov. I v tie-breaku vyšla Dukle koncovka, při Patuchově podání domácí volejbalisté unikli na 14:10 a druhý mečbol proměnil nekompromisním útokem Leikep.

Příbramský trenér Martin Kop pochválil výborný vstup hostů do utkání. "Filip Palgut hrál s antibiotiky, má angínu a Martin Böhm je čtrnáct dní po výronu kotníku, přesto jsme ty dva sety hráli více jak perfektně. Pak se Liberec zvedl na servisu, přesto jsme stále bojovali. V tie-breaku v konci rozhodly asi dvě tři obrany," řekl Kop.

Autoři | Foto CEV

Štítky Příbram, volejbalista, Liberec, Michal Nekola, Liga mistrů UEFA, Karlovarský kraj, Filip Palgut, Martin Böhm (Politiker)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí volejbalisté znovu nechali Příbrami jen dva sety  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.