Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Volejbalisté Liberce v repríze finále zdolali Brno 3:2

Souboj nejlepších dvou týmů minulé extraligové sezony mezi volejbalisty Liberce a Brna skončil pod Ještědem vítězstvím domácí Dukly. Obhájci titulu udolali v dohrávce prvního kola moravského rivala po pětisetové bitvě. Poslední set Liberec vyhrál po dvouapůlhodinové přetahované 15:10.

Liberec postrádá v úvodu sezony rekonvalescenty Kriška a Veselého, Brno zase dnes představilo dvě zahraniční posily: amerického smečaře Ammermana a ruské libero Ščerbatycha. S výjimkou tie-breaku neměl žádný z týmů výraznější převahu a všechny sety skončily rozdílem maximálně tří bodů.

Lépe začala domácí Dukla, o jejíž body se staral především polský univerzál Patucha. Druhou sadu Liberec v závěru ztratil a Brňané se na vlně euforie dovezli až k vedení 2:1 na sety.

"Momentálně musíme hrát v euforii. My o sobě ještě tolik nevíme a třeba libero s námi trénuje jen pár dnů. Větší kvalita je na straně Liberce, proto musíme hrát odvážně," řekl brněnský kapitán Michal Hrazdira České televizi.

Poté však znovu zatlačil servisem nejlepší domácí tým posledních dvou sezon a nakonec vydřel i druhý bod. "Škoda druhého setu, kdy jsme v koncovce dostali zbytečná esa a neuhráli tři bodovky," řekl kapitán Dukly Aleš Správka. Jeho spoluhráč Patucha byl mužem zápasu s 29 body.

Autoři | Foto CVF

Štítky Liberec, Brno, volejbalista, Ještěd, Česká televize, Michal Hrazdira

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Liberce v repríze finále zdolali Brno 3:2  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.