Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec i Prostějov bojují o poslední naději na Ligu mistrů

Oba čeští volejbaloví šampioni budou o víkendu bojovat o naději na zlatý set a postup z kvalifikace do základní části Ligy mistrů a mistryň. Lepší vyhlídky mají hráči Dukly Liberec, neboť po středeční prohře 0:3 ve finské Kokkole budou mít výhodu domácího prostředí. Do složitější situace se dostaly volejbalistky Prostějova, které v úterý na Hané podlehly polskému týmu Dabrowa Górnicza 1:3.

Aby se k rozhodujícímu zlatému setu oba české kluby vůbec dostaly, musejí odvetu vyhrát 3:0 nebo 3:1.

Liberečtí šampioni zápas ve Finsku dobře začali, jejich výkon ale poznamenala nezvládnutá koncovka úvodního setu. "Naše naděje stále žije, postupové vyhlídky mají oba týmy stejné. Jen musíme hrát v odvetě lépe," řekl trenér Michal Nekola. Cestu k úspěchu vidí přes zlepšení na přihrávce a ubránění kanadského smečaře Stevena Hunta.

Nic nevzdávají po nevydařeném prvním duelu ani volejbalistky Agelu Prostějov. "Tonoucí se stébla chytá. Zatím se mi zdá, že venku hrajeme uvolněněji a celkově lépe než doma. Snad se to v Polsku potvrdí. Zkusíme ještě překvapit," uvedl na klubových stránkách kouč Peter Goga.

Chtěl by, aby se jeho svěřenkyně odrazily od výkonu v prvním setu. Ten jasně vyhrály, soupeři povolily uhrát jen třináct bodů. "Jenže jsme v dalším průběhu znejistěli a umožnili soupeřkám dostat se do zápasu. Naopak naše hráčky při zakončení hodně vymýšlely. Z toho pramenilo hodně chyb," dodal Goga.

Utkání Dukla Liberec - Tiikerit Kokkola se hraje v neděli od 18:00, duel Dabrowa Górnicza - Prostějov v sobotu od 17 hodin.

Autoři

Štítky VK AGEL Prostějov, Liga mistrů UEFA, Liberec, Dukla Liberec, Haná, Peter Goga, Finsko, Michal Nekola, Steven Hunt, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec i Prostějov bojují o poslední naději na Ligu mistrů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.