Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Startuje volejbalová Liga mistrů. Dukla v Home Credit areně přivítá polský Rzeszów

Už ve čtvrtek se liberecká Dukla představí v prvním utkání základní skupiny prestižní volejbalové Ligy mistrů. Soupeřem jí bude polský celek z Rzeszówa. Přitom nechybělo málo a v Liberci se Liga mistrů vůbec nehrála. Ve městě je pouze jedna hala, která splňuje požadavky Ligy mistrů, jenže nájem v Home Credit areně na zápasy přijde na statisíce korun.

Dukle tak významně pomohl Liberecký kraj, který klubu poskytl dotaci právě na nájem haly. "Přejeme si, aby Dukla Liberec hrála svá domácí utkání v Liberci a nemusela za nimi odjíždět mimo kraj. Proto jsme se rozhodli podpořit ji mimořádnou dotací, která pomůže pokrýt nemalé náklady související s  pronájmem arény v  Liberci,“ vysvětluje stanovisko rady kraje Petr Tulpa, náměstek hejtmana, v jehož gesci je i sport a tělovýchova.

Ani 260 tisíc od kraje ale není dost, podle hejtmana Martina Půty by se měl zapojit i Liberec. "Máme takové signály, že k podobnému kroku přistoupíi statutární město Liberec. Je to propagace i pro něj," řekl. Zbytek peněz pak Dukla shání z vlastních zdrojů.

První utkání je na programu hned ve čtvrtek, kdy do Liberce přijedou voljebalisté Asseco Resovia Rzeszów. Tento duel bude pikantní především pro nahrávače Lukáš Ticháčka, který v Liberci odehrál několik sezon a s Duklou získal dva tituly.

Dalšími soupeři Dukly je italská Civitanova a německý Berlín.

Start prvního utkání je v 18 hodin.
 

Autoři | Foto VK Dukla Liberec

Štítky Liga mistrů UEFA, Home Credit, Řešov, Liberec, volejbal, Dukla Liberec, Petr Tulpa, Martin Půta, ASSECO Resovia Rzeszów, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje volejbalová Liga mistrů. Dukla v Home Credit areně přivítá polský Rzeszów  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.