Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Volejbalisté Liberce sahali v Lize mistrů po výhře nad Rzeszówem, mají bod

Dva míče dělily volejbalisty Liberce od senzačního vítězství při vstupu do Ligy mistrů. Dukla si v domácím prostředí vynutila s favorizovaným polským celkem Resovia Rzeszów tie-break, v kterém těsně neuspěla. Český mistr získal alespoň bod za prohru 2:3 po setech 14:25, 16:25, 25:21, 25:23 a 15:17.

Od začátku se přitom nezdálo, že by Liberec mohl na bod vůbec pomýšlet. Na nahrávce polského mistra rozděloval míče bývalý český reprezentant Lukáš Ticháček a pod jeho vedením soupeř utkání dominoval. Domácí zaostávali ve všech činnostech a první sadu prohráli o 11 bodů. Do druhé sice vstoupili odvážněji a vedli 6:4, ale pak hru znovu ovládl soupeř a rozdíl byl opět výrazný.

Ve třetí sadě ale dokázala Dukla silného protivníka zaskočit. O náskok v úvodu sice přišla, ale za stavu 19:19 se blýskl univerzál Patucha. Polský hráč v dresu Liberce, který měl ráno problémy se zády a nebylo jisté, jestli vůbec nastoupí, nejdříve získal tři přímé body díky důraznému podání, přidal i smeč a Dukla získala set.

Liberečtí hráči se dostali do euforie a i ve čtvrté sadě dobře podávali i přihrávali. Znovu převážně vedli, sice přišli o náskok 22:18, ale od stavu 22:22 získali tři ze čtyř výměn a dokázali v poli ubránit i kanadského univerzála Schmitta.

V rozhodujícím tie-breaku Dukla vedla 5:3, ale polský tým předvedl skvělé bloky. Za stavu 13:13 byl Liberec dva míče od výhry. "Odvážně, naplno, žádný alibistický úder," burcoval kouč Michal Nekola při oddechovém času své svěřence, jenže k mečbolu se jeho tým nedostal. Skvěle hrající Patucha ještě odvrátil první i druhý mečbol soupeře úspěšnou smečí, ale při třetím byl Aleš Správka zablokován.

Ke druhému utkání nastoupí Liberec 20. prosince v Itálii proti Civitanově, s kterou v minulém ročníku Ligy mistrů dvakrát prohrál.

Autoři | Foto jakubfruhauf.com

Štítky Liberec, Liga mistrů UEFA, Řešov, ASSECO Resovia Rzeszów, volejbalista, Lukáš Ticháček, Michal Nekola, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Liberce sahali v Lize mistrů po výhře nad Rzeszówem, mají bod  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.