Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lokomotiva převálcovala předposlední Neratovice a je druhá

Po týdenní přestávce se na domácím hřišti utkaly liberecké hráčky Lokomotivy Liberec s aktuálně předposledním týmem z Neratovic. V zápase se nekonalo žádné překvapení a Lokomotiva Liberec si připsala plných šest bodů. Také díky nim dělí aktuálně druhý Liberec od čela tabulky pouze rozdíl skóre.

TJ Lokomotiva Liberec – TJ Neratovice 3:0 (21, 8, 8)

Úvod do utkání byl ze strany libereckých poměrně rozpačitý. I když měla Lokotka v utkání papírově jasnou převahu, podle prvních výměn by se zdálo, že se bude jednat o vyrovnaný pětisetový zápas. Vlažný vstup do úvodu dokonce znamenal i chvilkový náskok Neratovic. Do koncovky setu se však liberecké hráčky stačily zkoncentrovat a dotáhnout set do vítězného konce. Úvod a průběh dalších dvou sad potom potvrdil, že týmy opravdu okupují opačné póly tabulky. Standardní hra Liberce, podpořená výbornými bloky a servisem Milerové, se projevila také na skóre. Chyby na straně Neratovic pak ještě umocnily závěrečná skóre 20:8 a 20:8 a Liberec se mohl radovat ze tří bodů.

Sestava: Růtová, Lokšová, Ostrá, Milerová, Glückseligová, Krotká

TJ Neratovice – TJ Lokomotiva Liberec 0:3 (15, 18, 9),

V druhém utkání si musely liberecké volejbalistky poradit s absencí dalších hráček, přičemž nejpalčivější byla absence nahrávačky. Toho se nakonec ujala bývalá reprezentantka, zkušená univerzální smečařka Zdena Lokšová. Úvod utkání se podobal prvnímu dějství, kdy to vypadalo, že se hráčky Liberecky náhlé situace zalekly. Do stavu 14:14 byl na obou stranách podáván rozpačitý výkon, od tohoto stavu již však Liberec opět převzal nadvládu nad průběhem setu. Od úvodu druhého dějství se s „novou“ nahrávačkou Liberce sehrál celý tým, a tak - kromě krátkého výpadku ve střední části druhého setu - další průběh hry nenechal nikoho na pochybách, kdo je favoritem duelu. Standardní hra v poli, na síti a v neposlední řadě také na podání určila, kdo opět vyjde z tohoto utkání vítězně, a po hodině hry bral Liberec opět plný počet bodů.

„Odehrát zápas na pozici nahrávačky byl vždycky můj sen. Jsem ráda, že jsem si to mohla zkusit a že jsme zápas vyhrály, což bylo naším cílem,“ komentovala utkání Lošková, zaskakující dočasně na postu kapitánky chybějící Lenku Nejedlou.

Sestava: Lokšová, Ullmanová, Berková, Milerová, Krotká, Glückseligová

Napsala Denisa Milerová

Štítky Liberec, Neratovice, TJ Lokomotiva Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lokomotiva převálcovala předposlední Neratovice a je druhá  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.