Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Povinná výhra nad Tanvaldem, volejbalistky si přivezly šest bodů

Ve druhém kole 2. ligy žen se volejbalistky Lokomotivy představily na hřišti nováčka soutěže, nedalekého Tanvaldu. Hru s papírově slabším soupeřem zvládly na jedničku a do tabulky si připisují plný počet bodů.

 

TJ Jiskra Tanvald – TJ Lokomotiva Liberec 1:3 (23, -18, -16, -18)

Vstup do prvního setu se děvčatům povedl a hned v úvodu si vybudovaly několikabodový náskok. Tento náskok však dlouho nevydržel, v polovině setu byla děvčata překvapena hrou soupeře a sérií několika chyb na příjmu a v poli brzy prohrávaly. Ačkoliv se v koncovce téměř dotáhly na skóre soupeře, na vítězství to nestačilo. 

V následujícím dějství už však žádné komplikace liberecké volejbalistky nepřipustily. Soustředěnou hrou na síti i v poli byla hra jednoznačně pod taktovkou Liberce, který následující sety vyhrál poměry 25:18, 25:16 a 25:18. "Ačkoliv se nám první set nepovedl zdaleka podle našich představ, v dalších setech jsme hru držely ve svých rukách a nepřipustily žádný výpadek,“ potvrdila průběh utkání kapitánka Liberce Lenka Nejedlá.

Liberec: Pražáková, Nývltová, Ostrá, Berková, Nejedlá, Lokšová - Glückseligová

TJ Jiskra Tanvald – TJ Lokomotiva Liberec 0:3 (-17, -13, -18),

Jak je v libereckém družstvu zvykem, nastoupila do druhého setu mírně obměněná sestava. Ta také hned v úvodu nasadila soustředěné tempo, díky kterému odskočil Liberec do několikabodového vedení, které na rozdíl od prvního zápasu už nepustily. Hladký průběh hry si hráčky pohlídaly přesnou hrou v poli a kvalitním útokem na síti, kde nejvíce bodovala hrající kapitánka Lenka Nejedlá. Krátce po hodině hry skončilo otkání 3:0 a Liberec si tak domů odváží další cenné body do tabulky. „V druhém zápase jsme si v úvodu každého setu vybudovaly několikabodový náskok, který jsme si dokázaly udržet. Výhra v Tanvaldu byla téměř povinností a jsem ráda, že jsme si daný cíl splnily,“ doplňuje Nejedlá. 

Liberec: Pražáková, Ullmanová, Ostrá, Macenauerová, Nejedlá, Glückseligová

Další utkání hraje Lokomotiva v sobotu 19. 10. na domácí půdě. Hostem je tým z Chvaletic a začátek zápasu je stanoven na 9.00 a 13.00 hod. Děvčata Vás všechny srdečně zvou.

Štítky Tanvald, volejbalista, Liberec, TJ Lokomotiva Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povinná výhra nad Tanvaldem, volejbalistky si přivezly šest bodů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.