Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Takhle by to šlo. Volejbalistky dvakrát snadno vyhrály

Volejbalistky liberecké Lokomotivy se v dalším kole druhé volejbalové ligy žen představily na palubovce TJ Energie Chvaletice. Tentokrát v utkání s papírově slabším soupeřem potvrdily převahu a dvakrát zvítězily. Díky tomu se v tabulce druhé ligy posunuly na čtvrté místo a mají stejné bodů jako třetí Třebová.

TJ Energetik Chvaletice - TJ Lokomotiva Liberec 0:3 (-11, -13, -15)

Stejně jako v první části soutěže byl vstup do zápasu s tímto soupeřem z liberecké strany trochu rozpačitý. Po několika vyrovnaných úvodních výměnách však liberecké hráčky převzaly otěže hry do svých rukou. Po celou dobu setu si udržovaly několikabodový náskok a mohly tak předvádět líbivý a uvolněný volejbal. Díky kvalitnímu libereckému servisu se soupeřky trápily na příjmu, od čehož se odvíjela také jejich hra na síti. Lokotce se navíc dařila hra v poli a několikrát předvedly obětavé zákroky, které celé družstvo ještě více povzbudily. I díky nezvykle silné střídačce byla atmosféra na hřišti i mimo něj pro Liberec pohodová a tak po necelé hodině zvítězila Lokomotiva Liberec nad Chvaleticemi hladce 3:0.

Sestava: Nývltová, Růtová, Lokšová, Krotká, Ostrá, Milerová, libero Ullmanová

TJ Energetik Chvaletice - TJ Lokomotiva Liberec 0:3 (-15, -10, -11)

V druhém zápasu, jak bývá poslední dobou zvykem, nechtěly liberecké hráčky připustit žádné drama nebo překvapení. Na postu nahrávačky se však teprve podruhé v sezóně objevila mladá Zajícová a tak se situace mohla vyvinout všelijak. Naštěstí se tak nestalo a hned od prvního setu začal Liberec s koncentrovaným kvalitním výkonem. Už v úvodu odskočil na několikabodový náskok, který si udržel až do konce setu. Stoprocentní nasazení a soustředěnost libereckých nepovolila Chvaleticím překročení jedenáctibodové hranice. Stejný vývoj měly i další sety utkání. Liberec nepolevil ve své hře, a díky obětavým zákrokům v poli, na síti i na podání celé utkání opět hladce vyhrál 3:0. „Po zklamání z minulého kola, kdy jsme také očekávaly šestibodový příděl, jsme si naštěstí spravily chuť a zápas jsme odehrály kvalitně a soustředěně bez nejmenšího zaváhání,“ zhodnotila celé utkání kapitánka a trenérka Liberce Lenka Nejedlá.

Sestava: Zajícová, Ullmanová, Glückseligová, Krotká, Ostrá, Berková

Napsala redakce

Štítky volejbal, lokomotiva, Chvaletice, Liberec, volejbalista, TJ Lokomotiva Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Takhle by to šlo. Volejbalistky dvakrát snadno vyhrály  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.