Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Volejbalistky nečekaně zaváhaly s poslední Boleslaví

V posledním domácím utkání první poloviny sezóny se liberecké volejbalistky utkaly s aktuálně posledním týmem tabulky TJ Auto Škoda Mladá Boleslav. Ačkoliv by zápas měl probíhat uvolněnou formou a jednoznačným cílem byla sbírka šesti bodů, tristní výkon Liberce zhatil plány na obsazení první příčky.

TJ Lokomotiva Liberec – TJ Auto Škoda Mladá Boleslav 3:0 (25, 20, 20)

I tento týden musely liberecké hráčky řešit absenci na postu nahrávačky. V zápasu s aktuálně posledním týmem z Mladé Boleslavi, který má na kontě jedinou výhru, však při zkušenostech libereckých neměl být problém. Úvod utkání byl opět poměrně rozpačitý, Liberec se dlouho rozkoukával a ve střední části hry dokonce dotahoval několikabodový náskok Boleslavi. Přesto se však v koncovce hry hra libereckých ustálila a první set dotáhly do vítězného konce. Přestože liberecké volejbalistky nehrály příliš přesvědčivě, přinesly vítězství i následující dvě sady. I když v úvodu setů vždy odskočil Liberec na několikabodové vítězství, nesoustředěnost ve středních částech hry znamenala zbytečné protahování setů a úbytek bodů i sil. Naštěstí se však nakonec žádné překvapení nekonalo a Liberec zvítězil 3:0.

Liberec: Lokšová, Nývltová, Berková, Milerová, Glückseligová, Krotká

TJ Lokomotiva Liberec – TJ Auto Škoda Mladá Boleslav 0:3 (-16, -22, -21)

Cílem druhého utkání bylo zlepšit příjem, hru v poli i hru na síti, utkání odehrát rychle a hladce. Svým fanouškům však Lokomotiva Liberec přichystala nepříliš milé překvapení. Jako by se na hřiště přenesla mrazivá nálada nedělního odpoledne. Naprosto nepřesvědčivý výkon bez špetky energie u všech libereckých hráček znamenal rychlé a hladké vítězství Boleslavi v prvním setu. Do druhého setu se Liberec snažil najít ztracený elán a bojovnost, příliš se ale nedařilo. Po hodině hry tak dopřály Liberecké volejbalistky nezměrnou radost Boleslavským, pro které to bylo teprve druhé vítězství. Nad týmem z vrchních pater tabulky bylo o to sladší. „Utkání jsme naprosto nezvládly. Na našem hřišti nebyla žádná bojovnost ani elán do hry. I když se nám podařilo absenci nahrávačky poměrně uspokojivě nahradit, bohužel se dlouhodobě potýkáme s problémy na smeči, kdy nejsme schopny skládat balóny. Bez toho se volejbal hrát nedá, ani proti posledním týmům z tabulky. Za celou prohru si můžeme jen my samy,“ zkonstatovala po utkání kapitánka Liberce Lenka Nejedlá, která je kvůli poranění zápěstí ze hry na měsíc vyřazena.

Liberec: Zajícová, Ullmanová, Berková, Milerová, Krotká, Glückseligová – Lokšová, Nývltová

Napsala Liberecká Drbna

Štítky lokomotiva, volejbal, volejbalista, Liberec, ŠKODA AUTO a.s., Mladá Boleslav, TJ Lokomotiva Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalistky nečekaně zaváhaly s poslední Boleslaví  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.