Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bývalá primátorka Rosenbergová opustila ČSSD, ve volbách hodlá kandidovat za obnovenou ODA

Bývalá primátorka Liberce a opoziční zastupitelka za ČSSD Martina Rosenbergová po jedenácti letech ukončila své členství ve straně. V nadcházejících volbách do poslanecké sněmovny by po neshodách se svou bývalou stranou měla kandidovat za obnovenou Občanskou demokratickou alianci.

„Důvodem k tomuto rozhodnutí je moje vnitřní shoda s jejím programem, a také zájem i nadále pracovat pro naše občany,“ shrnula bývalá primátorka.

Je to jen pár týdnů, co okresní předseda ČSSD v Liberci Milan Šír vyzval veřejně bývalou primátorku Liberce Martinu Rosenbergovou (ČSSD), aby ukončila členství ve straně a vyhnula se tak vyloučení. Rosenbergová 21. července řekla, že v ČSSD zůstane minimálně do konce roku. Na své členství ale za dva týdny rezignovala.

„Důvodem ukončení členství je můj dlouhodobý rozpor se způsobem vedení, zejména OVV ČSSD, ale i s programem strany a některými vnitrostranickými postoji. Vážím si příležitosti, kterou jsem díky ČSSD dostala a odcházím z této strany s pocitem, že mne členství v ní obohatilo,“ dodala.

Rosenbergová byla primátorkou Liberce v letech 2011 až 2014 a lídr kandidátky ČSSD byla i pro toto volební období. Strana v komunálních volbách skončila v roce 2014 v Liberci čtvrtá, když získala 9,82 procenta hlasů. ČSSD je v opozici se čtyřmi křesly v 39členném zastupitelstvu. Oficiální zastupitelský klub ČSSD ale tvoří jen dva lidé, Rosenbergová a nezávislý kandidát za ČSSD Jan Čmuchálek si vytvořili vlastní.

Foto MML

Štítky Liberec, ČSSD, Martina Rosenbergová, Milan Šír, ODA, volby, Občanská demokratická aliance, Poslanecká sněmovna ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalá primátorka Rosenbergová opustila ČSSD, ve volbách hodlá kandidovat za obnovenou ODA  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.