Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Krajské volby v Libereckém kraji napadla volička. Termín zasedání zastupitelstva se tak posouvá

Krajský soud v Liberci včera přijal první stížnost na krajské volby. Termín zasedání nového zastupitelstva se tak posouvá na konec listopadu. Stěžovatelka z obce Okrouhlá napadla platnost způsobu sčítání volebních hlasů tamní okrskové volební komise. Liberecký krajský soud, který stížnost nyní prověřuje, má na vydání rozhodnutí dvacet dnů.

Následně, po oznámení soudního rozhodnutí, musí hejtman Martin Půta do patnácti dnů svolat ustavující zastupitelstvo. „Předpokládám, že první jednání zastupitelstva v novém složení se bude konat v úterý 22. nebo 29. listopadu,“ odhaduje hejtman Půta. Termín podání stížností ke Krajskému soudu v Liberci skončil dnes odpoledne.

V Libereckém kraji se letos do krajského zastupitelstva dostalo sedm stran, což je nejvíc v historii Libereckého kraje. Starostové vyhráli s výrazným náskokem, když pro ně hlasovala téměř třetina voličů. Získali 18 mandátů. Druhé skončilo ANO, které má devět zastupitelů. Třetí komunisté získali čtyři mandáty, stejně jako ČSSD, ODS a Změna pro Liberecký kraj, které skončily za nimi. V zastupitelstvu budou také dva zástupci Koalice SPD SPO. 

Foto Jan Homolka

Štítky Liberecký kraj, Liberec, Krajský soud v Ústí nad Labem, Martin Půta, ANO 2011, ČSSD, ODS, Svoboda a přímá demokracie, krajské volby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské volby v Libereckém kraji napadla volička. Termín zasedání zastupitelstva se tak posouvá  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.