Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice v Jablonci, Jilemnici, České Lípě a Liberci dostanou od kraje třicet milionů

Rada kraje schválila částku třicet milionů korun, která poputuje hned do čtyř nemocnic. Nejvíce, přesně polovinu z celé částky dostane Krajská nemocnice v Liberci.

Osm milionů dostane nemocnice s poliklinikou v České Lípě a posledních sedm milionů bude rovnoměrně rozděleno mezi nemocnice v Jilemnici a v Jablonci nad Nisou. „Peníze ale zatím poputují jen do tří nemocnic. U liberecké nemocnice řešíme způsob poskytnutí peněz,“ komentoval náměstek hejtmana Přemysl Sobotka.

O tom, jak budou peníze Krajské nemocnici předány, nyní jednají všichni akcionáři. „Jelikož se akcionáři neshodli na tom, jak se podílet na investičních záměrech, bude zřejmě nutné navýšit základní kapitál společnosti a zvýšit majetkový podíl Libereckého kraje,“ řekl Sobotka.

A jak nemocnice peníze využijí? Tak například v České Lípě plánují dokončit zateplení patologie, jídelny i hemodialyzační stanice. „Jilemnická nemocnice plánuje nákup přístrojů na gynekologicko-porodnické oddělení, a také na neurologii a gastroentrerologii,“ uvedl mluvčí kraje Jan Mikulička. V Jablonci pak plánují pořídit nový sanitní vůz, videolaryngoskop a sonoendoskop. Liberecká nemocnice chce za peníze nakoupit radioterapeutický CT simulátor. Dotace ještě musí schválit krajští zastupitelé.

Autoři | Foto KNL

Štítky nemocnice, peníze, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Krajská nemocnice Liberec, Liberec, Jilemnice, Přemysl Sobotka, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., Masarykova městská nemocnice v Jilemnici

Nemocnice v Jablonci, Jilemnici, České Lípě a Liberci dostanou od kraje třicet milionů  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.