Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zasedací sál radnice bude hotový ještě letos

Rekonstrukční práce na jablonecké radnici stále pokračují. Slavnostní zasedací sál ve druhém a třetím patře by navíc měl být hotový ještě tento rok na podzim.

Radnice se rekonstrukcemi snaží nejen zlepšit vzhled a funkčnost budovi, ale vrátit jí i její původní podobu. „Původní vzhled se snažíme vrátit i do interiérů radnice. Splácíme tak dluh našim předkům a především architektu Karlu Winterovi,“ uvedl primátor Petr Beitl.

Původní vzhled tak postupně získává i velký zasedací sál, kde se schází zastupitelstvo. Rekonstrukce vyšla město přibližně na 9 milionů korun. Nové jsou nejen stěny a parketová podlaha, ale nábytek. „Z místnosti zmizelo původních pět lustrů. Město je za čtyři sta tisíc korun prodalo,“ uvedl Marek Řeháček z magistrátu.

Lustry přezdívané pampelišky nahradila stropní svítidla v původní podobě. V sálu navíc budou i stoly a židle dle původního návrhu architekta. Veřejnost může do sálu nahlédnout již 15. září v rámci Dne evropského dědictví. Tehdy by však nábytek ještě neměl být kompletní.

Foto Město Jablonec

Štítky radnice, oprava, rekonstrukce, sál, fasáda, Petr Beitl, Karl Winter, vzhled, Marek Řeháček, Dny evropského dědictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zasedací sál radnice bude hotový ještě letos  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.