Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jablonecký bazén září novotou, rekonstrukce je u konce

Dlouhou dobu byl bazén zahalen do tmavým plachet a místo výhledu na město mohli plavci pozorovat pouze tmavou zeď. Opravy za 43 milionů korun jsou ale u konce. Jablonecký plavecký bazén po rozsáhlé rekonstrukci prahl již řadu let, opravit potřebovala zejména střecha.

Nejen střecha je nyní jako ze škatulky. Došlo k výměně topení a nově byla zasklená i terasa. „Díky těmto úpravám se zvýšil tepelný komfort a návštěvníkům tak bazén nabídne pohodlnější zázemí,“ komentoval rekonstrukci náměstek primátora Miloš Vele.

Mezi další úpravy patří například nové skříňky v pánské šatně nebo opravené obklady i dlažba. Novinkou bude celoročně přístupná zasklená terasa. „V zimě bude zpřístupněna návštěvníkům bazénu, v létě bude tento prostor naopak patřit lidem, kteří zavítají na zahradu,“ sdělil jednatel společnosti Sport Jablonec Milan Matura.

Tímto ale práce na bazéně nekončí. Ten se bude i nadále proměňovat a modernizovat. Další etapa rekonstrukce je naplánována na rok 2020. „Aktuálně připravujeme projektovou dokumentaci. V této rekonstrukci by mělo dojít ke kompletní výměně vzduchotechniky v objektu,“ řekla mluvčí města Markéta Hozová.

Foto Město Jablonec

Štítky bazén, Jablonec, rekonstrukce, oprava, Miloš Vele

Jablonecký bazén září novotou, rekonstrukce je u konce  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.