Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Od rána neprojedete Podhorskou ulicí, v budově školy se zhroutila zeď, špatná statika budovy je nebezpečná

Ve Střední škole řemesel a služeb se při rekonstrukci zhroutila část zdi v prvním a druhém patře. Jelikož je stav budovy havarijní, od zítřka dopravně vytíženou jabloneckou ulicí neprojedete. Uzavírka začne ráno mezi sedmou a osmou hodinou ranní.

O uzavírce rozhodlo doporučení statika. „Úplná uzavírka v tomto úseku je bohužel momentálně jediné možné řešení. Musíme zajistit bezpečnost provozu,“ uvedl hejtman Martin Půta. Budova totiž náleží Libereckému kraji. Uzavírka zatím bude platit do odvolání.

Ten musí nyní provést zabezpečovací práce. Ve škole probíhala rekonstrukce v rámci vytváření Centra odborného vzdělávání. Kraj se pokusí situaci vyřešit co nejdříve. „Do pondělí chci znát všechny možné varianty, jak v projektu pokračovat a co nejdříve v tomto místě obnovit dopravu,“ dodal Půta.

Uzavírka nyní ještě více zkomplikuje dopravu, která v už současných klimatických podmínkách není snadná. Silnice vedoucí ulicí Podhorská je totiž hlavním průtahem na Harrachov. Na zajištění plynulé dopravy nyní bude spolupracovat Liberecký kraj, Policie ČR, Ředitelství silnic a dálnic i provozovatel zimní údržby. „O uzavírce je informován poskytovatel zimní údržby. Doufáme, že nedojde k větším dopravním problémům. Přesto jsme v takovém případě připraveni situaci okamžitě řešit,“ sdělil náměstek hejtmana Marek Pieter.

Vozidla nyní budou muset využít objízdnou trasu. „Ta povede po silnici třetí třídy v ulici SNP a ulicí 5. května,“ uvedl mluvčí kraje Filip Trdla. K havárii došlo už 26. listopadu. Nyní se pracuje na prvních zabezpečovacích opatření, aby byly preventivně ochráněny životy a zdraví lidí, kteří se v blízkosti budovy pohybují.

Foto Jan Homolka

Štítky uzavírka, havárie, statika, Jablonec, Podhorská, Střední škola řemesel a služeb, Martin Půta, doprava, Liberecký kraj, Marek Pieter, Policie České republiky, Ředitelství silnic a dálnic, Harrachov

Od rána neprojedete Podhorskou ulicí, v budově školy se zhroutila zeď, špatná statika budovy je nebezpečná  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.