Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ČSAD chtělo zrušit autobusovou zastávku v Andělské Hoře. Kraj to zamítl

Až do roku 2015 vůbec nezajížděly autobusy do Andělské Hory. Teď ale zdejší obyvatelé o autobusovou zastávku málem zase přišli. ČSAD totiž požádalo o zrušení zastávky Andělská Hora, náves, kvůli stavu železničního přejezdu.

Dopravní podmínky na železničním přejezdu trápí vedení města Chrastava už delší dobu. Původně mělo dojít k jeho rekonstrukci při pracích na železniční trati, jenže tyto opravy se přesunuly na rok 2023. Přesto podle chrastavského starosty stojí za žádostí o zrušení zastávky zejména stav vozového parku ČSAD.

Podle vedení Chrastavy je společnost ČSAD Liberec doslova proslulá problémy s vozovým parkem. „Dle všech indicií právě to, že ČSAD Liberec a.s. odchází i malé busy a bylo by třeba koupit nové, stálo za oficiální žádostí s průvodním dopisem ČSAD Liberec a.s. ze dne 24. září 2019 na zrušení zastávky Andělská Hora, náves, s účinností od 1. listopadu 2019,“  informoval starosta Michael Canov na webu města.

Město se proti tomu postavilo a podalo odpor. Žádost podalo ČSAD na Liberecký kraj, který ji ale v pátek zamítl. „Žádost mě osobně zcela šokovala, neboť jsme v té době jednali s představiteli ČSAD Liberec a.s. o zřízení nabíjecí stanice na elektrobus, který by dle vyjádření samotných představitelů ČSAD Liberec a.s. žádné problémy s přejezdem neměl,“ komentoval starosta.

V současné době by tak obyvatelé neměli o autobusové spojení přijít. Město se zároveň už pustilo do jednání ohledně možné dřívější rekonstrukce přejezdu. I tak ale už byla provedena alespoň provizorní oprava.

Foto Město Chrastava

Štítky ČSAD, Andělská Hora, Chrastava, autobusy, Andělská Hora (hrad), ČSAD Liberec, Michael Canov, autobusová zastávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČSAD chtělo zrušit autobusovou zastávku v Andělské Hoře. Kraj to zamítl  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.