Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Během spánku je okradl o 300 tisíc korun

Zatímco majitelé domu v satelitní zástavbě v Turnově spokojeně spali, do domu se jím za pomocí vrtáku vloupal zloděj. Způsobil škodu přibližně za 300 tisíc korun.

Ani přítomnost osob v domě nezabránila zatím neznámému pachateli v trestné činnosti. Do rodinného domu se vloupal v noci z úterý na středu 15. srpna. Do domu se dostal specifickým způsobem a to použitím vrtáku, kterým vyvrtal otvor do rámu okna.

Z domu si odnesl zejména finanční hotovost. Policie se domnívá, že se jedná o recidivistu, jelikož právě způsob vniknutí do objektu je velmi specifický, a k podobným případům došlo na Turnovsku již v dubnu letošního roku a v listopadu 2017. 

„Všechny tyto případy spojuje použití vrtáku, kterým pachatel vyvrtal otvor nad zámokvým systémem,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Dle jejích slov je možné, že zloděj krade i v týmu.

Případem se zabývá policie. Ta apeluje na obyvatele na Turnovsku, aby dbali na bezpečnost u svého bydliště. Zároveň by měli kontaktovat tísňovou linku v případě, že by našli na svých domech stopy po vrtácích nebo zaznamenali pohyb cizích osob po zachradách.

Foto Policie ČR

Štítky krádež, vloupání, Turnovsko, dům, vrták, policie, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během spánku je okradl o 300 tisíc korun  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.