Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Studené počasí končí, oteplí se. Bez deštníků se ale neobejdeme

Studené počasí s podprůměrnými teplotami, které panovalo v první polovině května, podle meteorologů pomalu končí. Pozvolna se bude oteplovat, nejvyšší denní teploty se mají příští týden pohybovat kolem dvaceti stupňů. I poslední květnový týden a v první polovině června by se teploty měly pohybovat kolem hodnot obvyklých pro toto období roku. Tento týden má ještě hodně pršet, někde i vydatně. V dalších týdnech bude srážek míň.

„V následujícím období budou teploty pozvolna stoupat a dostanou se na hodnoty obvyklé pro tuto roční dobu. Celkově bude období od 20. května do 16. června s teplotami kolem dlouhodobého normálu,“ konstatovali meteorologové.

Nejvíce srážek spadne v příštím týdnu, postupně bude přeháněk, deště a bouřek ubývat. V první polovině června se očekávají srážky průměrné nebo i slabě podprůměrné

Podle předpovědi na příští týden má hodně pršet od pondělí do středy, ojediněle by se hlavně na jihozápadě Čech mohly objevit i vydatné srážky. Teploty nepřekročí dvacítku. Obloha by se měla projasnit ve čtvrtek a pátek, na konci týdne může teploměr vystoupat až ke 24 stupňům, pak se zase trochu ochladí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, déšť, meteorologové, oteplení, Česko

Studené počasí končí, oteplí se. Bez deštníků se ale neobejdeme  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.