Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silničáři se na zimu vybavili novou technikou a neplánovaně získali i maskota

V letošním roce mají silničáři v Libereckém kraji nové posily v podobě šesti nových sypačů. Ty pomohou s údržbou celkem 2 011 kilometrů silnic druhých a třetích tříd.

Letos navíc navýšil kraj příspěvek na zimní údržbu o pět milionů na celkových 134 milionů. „Už od konce října drží silničáři noční pohotovost, zima o sobě ale dala vědět až tento týden,“ uvedl mluvčí kraje Jan Mikulička. První sněhové vločky ale ukázaly, že silničáři jsou nad nadcházející sezónu připraveni.

I přes připravenost by měli řidiči být trpěliví. „Rád bych požádal veřejnost o trpělivost. Přestože někteří občané by měli rádi komunikace ve stejném stavu jako v létě, tak to bohužel není možné,“ komentoval hejtman Martin Půta. Nově se také rozšíří úseky, na kterých je používán chemický posyp, o celkem 88 kilometrů. Celkem tak může být chemický posyp využit na celkem 824,5 kilometrech. O čistotu a průjezdnost silnic bude během sezóny pečovat celkem 34 dispečerů a 150 řidičů.

Další letošní novinkou bude jednotné telefonní číslo pro všechny dispečinky. Na číslo 777 511 255 se bude moci obrátit kdokoliv a systém ho přepojí na jednotlivá dispečerská stanoviště. Systém by měl být schopný udržet až 20 hovorů.

Letos se navíc silničářům podařilo trochu neplánovaně získat jedinečného maskota v podobě v současnosti asi nejznámějšího českého velblouda. Toho proslavila fotka ředitele Silnic LK Ptera Šéna, který velblouda potkal na silnici mezi Bedřichovem a Hraběticemi. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky silnice LK, velbloud, zima, silnice, Liberecký kraj, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři se na zimu vybavili novou technikou a neplánovaně získali i maskota  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.