Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Areál Koňský trh v Turnově získala firma ze skupiny Mactra podnikatele Pavla Kopačky

Zanedbaný dvouhektarový areál v centru Turnova získala firma Bluebee ze skupiny Mactra podnikatele Pavla Kopačky. Místo zvané Koňský trh koupila za 34 milionů korun. V minulosti tam mělo vyrůst obchodní centrum za 190 milionů korun. Nový majitel zatím nechce uvést, jaké plány s areálem má. "K Vašemu zaslanému dotazu se nebudeme vyjadřovat," řekl Kopačka.

Vybudování obchodního střediska plánovala na Koňském trhu před lety společnost Real Garant. Jeho výstavbu ale nikdy nezahájila a od roku 2009 je v úpadku. Během insolvenčního řízení se podařilo chátrající areál prodat až nyní. O Koňský trh měla zájem i turnovská radnice, jež ho chtěla využít pro bytovou výstavbu. Za pozemky nabídla letos 18,5 milionu korun, šanci vylepšit svoji nabídku nedostala. Ani na radnici nevědí, co bude s nevyužívaným místem dál. "Zatím se s námi nikdo nespojil," řekl starosta Tomáš Hocke.

Po firmě ale bude město chtít, aby území co nejdříve rekultivovala. V zanedbané lokalitě v centru města jsou nyní dva domy určené k demolici, v nichž hledají útočiště bezdomovci. S tím je spojený zvýšený výskyt potkanů, svrabu či štěnic. Hlavním rizikem jsou ale obrovské hromady suti, které v areálu zůstaly po demolici jatek a masny. Pro okolí by byly nebezpečné při povodni, část Koňského trhu se totiž nachází v zátopové oblasti Jizery.

Bluebee vznikla před pěti lety, podle obchodního rejstříku ale dosud nevykazovala takřka žádnou činnost. Její tržby za loňský rok byly ve výši 17 tisíc korun. Celkový roční obrat firem skupiny Mactra podnikatele Kopačky pravděpodobně přesahuje 100 milionů korun, údaje v obchodním rejstříku nejsou kompletní. Do skupiny Mactra patří tři hotely a dva apartmány v Českém Krumlově, apartmány na Lipně, firma LogisCarE nabízející satelitní sledování vozidel nebo reklamní agentura I.n.Global.

Autoři | Foto By ŠJů (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Štítky Turnov, Tomáš Hocke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areál Koňský trh v Turnově získala firma ze skupiny Mactra podnikatele Pavla Kopačky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.