Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sídlil tu Telecom a později O2. Teď má na Nerudově náměstí administrativní centrum Knorr-Bremse

Takzvané centrum sdílených služeb otevřela společnost Knorr-Bremse na libereckém Nerudově náměstí. Z budovy, ve které kdysi sídlil Telecom a naposledy O2, vytvořila tato společnost své administrativní centrum pro celé Česko. Zrekonstruovaná budova byla slavnostně otevřena v úterý.

Knorr-Bremse vyrábí brzdové systémy a v Liberci našla ideální zázemí. Pod Ještědem má jeden ze svých výrobních závodů. „Liberec poskytuje výborné spojení do Německa, kde máme sídlo. Budova na Nerudově náměstí plně reflektuje naše potřeby na moderní kancelářské prostory v centru města a poskytne našim zaměstnancům výbornou dopravní dostupnost,“ řekl již dříve Matthias Sander ze společnosti Knorr-Bremse.

Firma působí prakticky po celé Evropě, v Liberci našlo zázemí HR, účetnictví, IT a nepřímý nákup. „Hledáme odborníky v rámci celé republiky, abychom zajistili, že naši zaměstnanci budou schopni poskytovat servis na nejvyšší úrovni a mohli být nositeli know-how pro celou korporaci. V současné době máme již přes sto zaměstnanců a plánujeme zaměstnání dalších cca sto lidí,“ popsal podstatu centra sdílených služeb ředitel Knorr-Bremse Business Services David Böhm.

„Businness Services je velký projekt pro Knorr-Bremse i pro Liberec. Znamená to, že společnost si svůj význam a svou roli v našem městě velice dobře uvědomuje, což nás staví do role partnerů,“ dodal primátor Liberce Tibor Batthyány.

Budova, která byla postavena v 60. letech minulého století, nabízí 4 300 metrů čtverečních pronajímatelných prostor v pěti nadzemních podlažích a 40 parkovacích míst.

Autoři | Foto Jan Vrabec

Štítky Knorr Bremse, Liberec, Centrum sdílených služeb, O2 Czech Republic, Česko, Nerudovo náměstí, Německo, Evropa, Ještěd, David Behme, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sídlil tu Telecom a později O2. Teď má na Nerudově náměstí administrativní centrum Knorr-Bremse  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.