Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Banka Sparkasse. Německá kvalita, co umí česky

PR článek

Zajímavou alternativu bankovním domům v Česku přináší společnost Sparkasse Oberlausitz-Niederschlesien. Německá banka cílí i na české klienty, kteří v Německu pracují, obchodují nebo nakupují, protože účet je veden v eurech. Ušetří tak za poplatky nebo za zaúčtování platby nevýhodným kurzem. Na pobočkách v Žitavě, Neugersdorfu a Seifhennersdorfu se domluvíte v pohodě česky a informační kancelář má dokonce i v Liberci.

„Jsme německá banka a nabízíme německou kvalitu. Mluvíme česky a šetříme poplatky,“ shrnuje Hana Holasová ze společnosti Sparkasse.

Právě zásadní úsporu peněz za poplatky ocení lidé, kteří například provádí platby v zahraničí nebo tam pracují. Účet je veden v eurech a platby se v této měně také účtují. „Nemusíte se tak bát, že se vám nákup v eurech zaúčtuje nevýhodným kurzem,“ vysvětlila Holasová.

Při jednání se Sparkasse Oberlausitz-Niederschlesien odpadá i případná jazyková bariéra. „Na pobočkách v Německu pracují čeští zaměstnanci a informační kancelář máme i v Liberci,“ ujistila Holasová.

Jakýkoliv požadavek je tak vyřízen v mateřském jazyce klienta a pro správu účtu lze využít internetové bankovnictví, které je kompletně v češtině.

Zájemci o založení účtu u Sparkasse nemusí shánět ani žádné dokumenty navíc, pro založení účtu potřebují to samé, co u českých bank, tedy pouze průkaz totožnosti. Podnikatel navíc musí doložit živnostenské oprávnění.

Podle Holasové jsou služby banky výhodné také pro firmy, které obchodují po celé Evropě. Finanční převody u Sparkasse totiž vyjdou na pouhých 10 eurocentů, tedy asi 2,50 Kč. Oproti tomu české banky za tyto převody účtují kolem 200 korun.

„To je nesporná výhoda, klienti tak u nás ušetří i tisíce korun měsíčně,“ doplňuje Hana Holasová.

Sparkasse má v regionu Oberlausitz-Niederschlesien na čtyři desítky poboček, česky se domluvíte v Žitavě, Neugersdorfu a také Seifhennersdorfu. Liberecké zastoupení najdete v Palachově ulici vedle hotelu Liberec. „Rádi vám zodpovíme jakékoliv vaše dotazy,“ uzavřela.

Kontakty na jednotlivé pobočky Sparkasse Oberlausitz-Niederschlesien najdete zde.

Štítky banka, Sparkasse, Liberec, euro, bankovní účet, platba, poplatek, Německo, Žitava, Seifhennersdorf, Neugersdorf, Sparkasse Oberlausitz-Niederschlesien, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Banka Sparkasse. Německá kvalita, co umí česky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.