Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brutální napadení řidiče tramvaje v centru Liberce. Se zlomeninami skončil v nemocnici a čeká ho operace

Brutální napadení řidiče tramvaje na lince číslo 5 vyšetřují od nedělního večera liberečtí policisté. Osmnáctiletý agresor ho společně se čtyřiadvacetiletou kamarádkou napadl poté, co je řidič napomenul, aby si koupili platnou jízdenku. Muž po brutálním útoku skončil v Krajské nemocnici Liberec a nyní ho čeká operace.

K útoku došlo v neděli před jedenáctou hodinou večerní na terminálu ve Fügnerově ulici v Liberci. „Cestující si koupila jízdenku za devět korun, což neodpovídalo to tarifu. Řidič ji proto vyzval k nápravě, ale žena ho ignorovala a šla dál do vozu,“ shrnula mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Nad tím, co následovalo, zůstává rozum stát. Poté, co se je řidič snažil zastavit, přišla rána zezadu do spánku. Pár měl poté řidiče vyhodit z vozidla po zádech ven na chodník. Ošklivě poraněný řidič se následně probral z bezvědomí až na zemi.

„Nyní zůstává stále v nemocnici se zlomeninami obličejových kostí, zlomeninou nosu, zaraženou sanicí a poškozením oka. V nejbližší době ho čeká také operace,“ dodala mluvčí dopravního podniku.

Oba agresory zadržela policie, která je podezřívá z výtržnictví a ublížení na zdraví. „Není ale vyloučeno, že dojde k překvalifikování trestného činu. Záležet bude také na délce léčení napadeného muže,“ doplnila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Podle ní došlo po nezbytně nutných úkonech k propuštění obou agresorů na svobodu.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, Krajská nemocnice Liberec, napadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslava Lánská

Hlavní problém je ten že revizoři končí ve 20 hodin a jejich povinost přebírají bez jakékoli ochrany řidiči .Hlavní vina je na DP. Potkali jste někdy při kontrole jízdenek jednoho revizora ??? Musí být minimálně dva.

Pátek, 12. května 2017, 21:14Odpovědět

Petr Bedor

Za nedbalostní delikt, třeba za autonehodu dostanete šest let a takovýhle agresivní hajzlové jdou na radnici pro pokutu za výtržnictví, naše zákony stojí za ..............

Úterý, 2. května 2017, 21:52Odpovědět

Milena Vanková

a jaké opatření udělá vedení DPMLJ ? např. že řidič nemá plnit svoje povinnosti ? za jízdné budou platit jenom slušní cestující ?, hulváti a agresivní cestující , ,,vícečetné skupiny ,, budou jezdit zdarma ?

Úterý, 2. května 2017, 19:44Odpovědět

Brutální napadení řidiče tramvaje v centru Liberce. Se zlomeninami skončil v nemocnici a čeká ho operace  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.