Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motocyklista si spletl silnici s okruhem, povolenou rychlost překročil o více než 70 kilometrů v hodině

Letní počasí láká na silnice motocyklisty, se kterými přímo úměrně přibývá dopravních nehod. Právě oni patří mezi nejzranitelnější účastníky provozu. A jak je vidět, ne všichni si to uvědomují. Při víkendové dopravní akci naměřili například překročení rychlosti o více než 70 kilometrů v hodině.

Kontrolami prošlo celkem 96 motorkářů včetně jejich strojů. „U patnácti z nich zjistili policisté porušení daných předpisů, a ta se nejčastěji týkala technického stavu motocyklů. Za své prohřešky 13 motorkářů zaplatilo blokovou pokutu a dva zjištěné přestupky policisté oznámili do správního řízení,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková. Nikdo z kontrolovaných řidičů motocyklů nebyl pod vlivem alkoholu nebo drog. 

Nouze nebyla ani o překračování povolené rychlosti. Motorkáře „rekordmana“ zaznamenaly policejní radary u Dubé na silnici I/9, kde mu na „devadesátce“ naměřily rychlost 163 kilometrů za hodinu. Dalším řidičům naměřili policisté 125 kilometr za hodinu na devadesátce a 109 kilometrů za hodinu u Železného Brodu. „Jeden kontrolovaný motocyklista se zase policistům přiznal k tomu, že má řidičské oprávnění pouze na skupinu „B“ a obhajoval se tím, že chodí do autoškoly na oprávnění skupiny „A“ a již brzy má vykonat závěrečné zkoušky,“ dodala Baláková.

Od počátku letošního ledna do konce dubna evidují policisté na Liberecku 1273 dopravních nehod celkem a u 12 z nich byl účastníkem motorkář. Za stejné období zemřel při dopravních nehodách 1 motocyklista. V loňském roce policisté ve stejném období vyjeli k 1230 dopravním nehodám v kraji a u 10 z nich byl účastníkem motorkář. V loňském roce za toto porovnávané období žádný motorkář nezemřel.

Foto Policie ČR

Štítky silnice, dopravní nehoda, Dubá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motocyklista si spletl silnici s okruhem, povolenou rychlost překročil o více než 70 kilometrů v hodině  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.