Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecký kraj chystá turistické spoje do Krkonoš a Českého ráje

Liberecký kraj připravuje na léto nové turistické spoje do Krkonošského národního parku a do Českého ráje. Stejně jako loni budou víkendové vlaky vozit rekreanty také k Máchovu jezeru do Doks. Za mimořádné spoje do Doks zaplatí Liberecký kraj navíc 270 tisíc korun, ostatní rekreační spoje ať už autobusové nebo vlakové jsou už zahrnuty ve smlouvách s dopravci.

"U cestujících zaznamenáváme trvalou poptávku po využívání vlaků a autobusů v rámci volnočasových aktivit a snažíme se na ni odpovídajícím způsobem reagovat. Navíc cyklobusy, cyklovlaky a další letní spoje jsou ideálním řešení, jak lidem turistické oblasti více zpřístupnit," doplnil náměstek hejtmana Marek Pieter (Starostové pro Liberecký kraj). Pět cyklobusů začalo podle něj jezdit už na konci dubna, další spoje přibudou v červnu a o letních prázdninách.

O letních prázdninách a částečně ještě i v září bude jezdit přímá linka 995 z Harrachova přes Rokytnici nad Jizerou na Zlaté návrší, které pro automobily běžně dostupné není. Zlaté návrší je výchozím bodem pro cesty do české i polské části Krkonoš, k pramenu řeky Labe, a zároveň usnadní dostupnost nejvyššího bodu Libereckého kraje. "Autobus v Harrachově navazuje na vlaky linky z Liberce a polské Sklářské Poreby," řekla mluvčí krajského úřadu Markéta Dědková.

Pravidelné letní spojení do Kořenova v podobě cyklovlaku, který posiluje nabídku dopravy z Liberce směrem na Tanvald a Kořenov, se letos rozšíří o další atraktivní lokalitu. Přibude přímé spojení z Kořenova přes Železný Brod do Rovenska pod Troskami v Českém ráji. Sobotní cyklovlak bude jezdit od počátku června do konce září. "Výhodou železničních linek je jejich vzájemné potkávání v Liberci. Lze se tak snadno dostat z jednoho konce kraje na druhý s přestupem do deseti minut," dodal Pavel Blažek ze společnosti Korid LK, která je koordinátorem dopravy v kraji.

Autoři | Foto BusLine

Štítky Liberecký kraj, Český ráj, Krkonoše, Doksy, Krkonošský národní park, Máchovo jezero, Liberec, Marek Pieter, Kořenov, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj chystá turistické spoje do Krkonoš a Českého ráje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.