Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město zvažuje uzavření silnice kolem harcovské přehrady na celý srpen

Tenhle návrh opět rozdělí veřejnost na dvě poloviny. Liberečtí radní uvažují o tom, zda na celý srpen neuzavřít Zvolenskou ulici, která vede kolem liberecké přehrady. Díky uzavření ulice by se zvětšil prostor pro rekreaci a sportovní aktivity. Další uzavírka by ale přinesla také dopravní komplikace.

„Předběžný rozsah uzavření je navržen od hráze k začátku přehrady tak, aby byl zajištěn přístup vozů Technických služeb města Liberce k odběrům vody,“ doplnila mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

S návrhem na uzavření ulice přišli jako první občané na březnovém veřejném projednání. Rada města vzala na vědomí jejich požadavek a schválila podání žádosti o povolení uzavírky ulice od 1. do 31. srpna.

Podle náměstka primátora Jana Korytáře (Změna pro Liberec) nebude ale jednoduché návrh prosadit. K plánované uzavírce se musí vyjádřit odbor dopravy i policie. „V letošním roce půjde pouze o zkušební dobu na jeden měsíc, a pokud nenastanou nějaké zásadní komplikace, můžeme na příští rok uvažovat o delší době uzavření nebo jiném řešení, které by zde omezilo provoz aut,“ uvedl náměstek primátora pro ekonomiku, strategický rozvoj a dotace Jan Korytář. Uzavírka by se nevztahovala na pěší, cyklisty a v případě potřeby výjimky s povolením magistrátu.

O dočasném uzavření Zvolenské ulice se už mluvilo několikrát. Před deseti lety chtělo silnici vedení města uzavřít v rámci projektu Zelené srdce Liberce. Záměr se ale nakonec nerealizoval podobně jako za předchozího vedení města, kdy projektanti navrhli olemovat silnici chodníkem nebo zjednosměrnění. I tyto projekty skončily jen na papíře.

Jste pro uzavření Zvolenské ulice v letních měsících?

Celkem hlasovalo957 čtenářů

Foto Dominik Svoboda

Štítky uzavírka, Liberec, Zvolenská, přehrada, Harcov, silnice, Jan Korytář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město zvažuje uzavření silnice kolem harcovské přehrady na celý srpen  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.