Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na hodkovickém letišti bylo opět rušno. Malé letadlo zavadilo při přistávání o překážku

Hasiči i policisté dnes odpoledne opět vyjížděli na hodkovické letiště, kde při přistání mělo drobné komplikace malé motorové letadlo. To podle všeho zavadilo i kovovou překážku při přistání. Drobná kolize se obešla bez větších škod a újmy na zdraví. Je to už třetí událost na hodkovickém letišti, ke které vyjížděli hasiči během posledních tří týdnů.

Dvě vážně poraněné osoby si vyžádala havárie historického letadla Piper J-4 na hodkovickém letišti 25. června. Zřejmě při přistávacím manévru začalo letadlo hořet a muž i žena při tom utrpěli těžké popáleniny. Do vinohradské nemocnice je transportovaly vrtulníky. Nehodu nyní vyšetřuje kriminální policie.

„Při nehodě utrpěli těžké popáleniny dva lidé, po nezbytných úkonech je oba transportovaly vrtulníky na popáleninové centrum vinohradské nemocnice," řekl Petr Matějíčka z krajské záchranné služby. Letadlo z roku 1944 pilotoval 32letý muž a v letadle se nacházela rovněž 31letá žena.

Pět dní před tím spadl u hodkovického letiště větroň pilotovaný devatenáctiletým mladíkem. Ten při přistávacím manévru utrpěl těžká poranění. Okolnosti nehody teď vyšetřuje policie společně s ústavem pro zjišťování leteckých nehod. K nehodě došlo před šestou hodinou večerní. „Podle předběžných informací větroň OK 2287 ztratil při přistávání vztlak a spadl. Pilot byl ve větroni sám,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Foto Jiří Kouřil

Štítky Hodkovice nad Mohelkou, letadlo, havárie, hasiči, letiště, policie, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hodkovickém letišti bylo opět rušno. Malé letadlo zavadilo při přistávání o překážku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.