Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V českolipské nemocnici přibude až 130 míst k parkování

V českolipské nemocnici letos kapacita parkovišť stoupne o víc než čtvrtinu, přibude až 130 míst pro automobily. Nemocnice se také chystá parkování zpoplatnit.

Důvodem ke zpoplatnění je podle mluvčí nemocnice Kateřiny Amrichové snaha regulovat parkování, aby auta pacientů i návštěv zůstávala v areálu nemocnice jen po nezbytně nutnou dobu. "Nějaká doba pro parkování bude pro pacienty a návštěvníky i nadále zadarmo," uvedla. Podle ní zatím vedení nemocnice nerozhodlo, jaký tarif zvolí. "Zatím jde o ideu, nemáme ještě ani varianty k posouzení," dodala.

Parkování je u dalších velkých nemocnic v Libereckém kraji zpoplatněné, obvykle je zdarma první půlhodina. Ve srovnatelně velké nemocnici v Jablonci nad Nisou pak každá další hodina stojí deset korun, za parkování na některých parkovištích se ale neplatí. V českolipské nemocnici by se mělo začít platit koncem roku, až bude vjezd do areálu osazen závorami.

Na zvýšení počtu parkovacích míst nemocnice pracuje už nyní. "V projektu se nejprve počítá s vybudováním nových parkovacích ploch při vjezdu do areálu nemocnice," uvedl projektový manažer nemocnice Pavel Volšík. Nová místa vzniknou na místě chátrajících drobných budov v areálu. Jejich demolice bude stát řádově statisíce korun.

Z areálu nemocnice by v průběhu léta měly zmizet bývalá vrátnice, prodejna a sklad. "Tím vznikne prostor pro vytvoření nových parkovacích stání, nové plochy se dále připravují v prostoru bývalé staré nemocnice nebo podél budovy polikliniky," řekla Amrichová. Celkem tak přibude až 130 míst, podle mluvčí jsou potřeba. "Parkovací místa zejména v ranních hodinách, to znamená třeba mezi 7:00 a 9:00, se hledají opravdu obtížně," dodala. V současné době může v areálu nemocnice zaparkovat zhruba 280 automobilů, dalších 190 míst je na záchytném parkovišti pod nemocnicí.

Autoři | Foto Nemocnice Česká Lípa

Štítky Česká Lípa, nemocnice, parkování, Nemocnice Česká Lípa, Nemocnice Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V českolipské nemocnici přibude až 130 míst k parkování  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.