Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Další policejní akce a stovky odhalených hříšníků. Raději dejte nohu z plynu

Tak jako v předešlých letech, tak i letos připravila dopravní policie řadu dopravních akcí na řidiče v Libereckém kraji, které mají přispět ke snížení nehodovosti. Jen během začátku prázdnin policisté odhalili stovky hříšníků, kteří porušují zákon. O uplynulém víkendu zkontrolovali 1280 vozidel a zjistili 236 přestupků.

„Sedm řidičů, které policisté kontrolovali, nadýchalo do jedné promile a jejich jednání bylo vyhodnoceno jako přestupek, další čtyři řidiči měli v dechu přes jednu promile alkoholu, čímž se již dopustili trestního jednání. U čtyř řidičů zjistili policisté orientačním testem přítomnost jiných návykových látek. Proti nim bylo zahájeno trestní řízení,“ řekla mluvčí policie Lenka Dvořáková.

Jak se ukázalo, řidiči mají asi největší problém s dodržováním povolené rychlosti. „Překročení nejvyšší dovolené rychlosti bylo zaznamenáno celkem v 71 případech,“ dodala Dvořáková.

Například na devadesátce ve Cvikově policisté naměřili jednomu z řidičů 111 kilometrů v hodině. Na padesátce v Mníšku a ve Cvikově naopak dvěma řidičům naměřili 76 kilometrů v hodině.

„Policisté budou v podobných bezpečnostních akcích pokračovat, a to po celou dobu letních prázdnin. Snaží se tak svou přímou účastí v silničním provozu ovlivnit celkovou bezpečnost a plynulost silničního provozu a snížit tak počet a následky dopravních nehod,“ uzavřela mluvčí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberecký kraj, Liberec, policie, doprava, kontrola, Cvikov, Mníšek nad Hnilcom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další policejní akce a stovky odhalených hříšníků. Raději dejte nohu z plynu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.