Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do Prahy za 85 korun? RegioJet nabídne levnější jízdné v autobusech bez občerstvení

Společnost RegioJet nabídne od 1. srpna na autobusové lince Liberec - Praha levnější spoje s menším rozsahem služeb označené Low-cost. Cestující za jízdenku v nich zaplatí o pět korun méně než za cestu žlutým autobusem Fun&Relax, kde dopravce garantuje rozsah služeb a přítomnost palubního personálu. Nově tak bude cena jízdenky při platbě Kreditovou jízdenkou začínat na 85 Kč a při platbě ostatními způsoby na 95 Kč.

Linka Liberec - Praha je první linkou, kde bude RegioJet v souběhu provozovat oba standardy autobusových linek. Pokud se novinka osvědčí, RegioJet může zavést toto rozlišení standardů služeb na další vnitrostátní linky s dobou jízdy v rozsahu jedna až 1,5 hodiny. Cestujícím, kteří si v předprodeji koupili jízdenky na spoje, které nově pojedou v kategorii low-cost, slibuje RegioJet kompenzaci ve výši pěti procent jízdného.

"Chceme, aby zákazník měl jasno v tom, že pokud jede spojem s Žlutým servisem, tak pokud nenastane nepředvídaná mimořádnost, je mu vždy garantován plný servis včetně přítomnosti stevardky a nasazení autobusu Fun&Relax. V případech, kdy se jedná o spoj bez stevardky a s nižším rozsahem služeb - a to včetně posilových spojů, jde pak o spoj v kategorii Low-cost za nižší cenu," řekla obchodní ředitelka autobusové dopravy RegioJet Marcela Hamříková.

U spojů zajištěných vozy Fun&Relax se podle Ondrůje nezmění rozsah služeb ani ceny. "Jízdní řád projde v srpnu drobnými úpravami, ale bude se jednat o takzvané hlavní spoje jezdící v hodinovém intervalu a v jízdním řádu budou označeny stejně jako doposud ikonkou Žlutého servisu ve stylu Fun&Relax," uvedl mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.

Vedle toho budou v jízdním řádu vložené spoje jedoucí ve špičkách, nad rámec hodinového intervalu, převedeny do nové úrovně Low-cost. Na těchto spojích se o servis a odbavení postará řidič, případně bude samoobslužné. Spoj může být veden také autobusem smluvního dopravce, třeba libereckého dopravního podniku. "Součástí standardu Low-cost by mělo být nasazení moderního klimatizovaného autobusu s bezplatným internetem, nabídkou vybraného denního tisku a palubním časopisem Žlutý," dodal Ondrůj.

Autoři | Foto RegioJet

Štítky Liberec, Praha, RegioJet, cestování, autobus, relax, jízdní řád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Prahy za 85 korun? RegioJet nabídne levnější jízdné v autobusech bez občerstvení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.