Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vrkoslavická ulice v Jablonci se uzavřela pro veškerou dopravu

Na řidiče čeká od dnešního rána další uzavírka na území Jablonce nad Nisou. Dnes se pro veškerou dopravu včetně hromadné úplně uzavřela ulice Vrkoslavická. Připojila se tak k již uzavřené ulici Rádelské. Uzávěra potrvá zhruba do konce října, objízdná trasa je vyznačená dopravními značkami a zastávky MHD budou dočasně na náhradních místech.

Na rekonstrukci ulice Vrkoslavická pracují stavebníci už od července a zůstanou zhruba do listopadu. Nyní však musí být celá ulice úplně uzavřená pro veškerou dopravu včetně vyloučení MHD.

„Objízdná trasa povede po přilehlých komunikacích. Pro autobusy MHD platí, že linky č. 110 do 3. září, 113 od 4. září a N1 povedou po dobu uzavírky po objízdné trase ulicemi Nad Střelnicí – Oblouková a Janáčkova. Dočasně budou zřízené náhradní zastávky - Malé Vrkoslavice u křižovatky ulic Revoluční a Oblouková a Malé Vrkoslavice-hasičská zbrojnice u křižovatky ulic Janáčkova a Sokolovská,“ upozorňuje jablonecký náměstek pro rozvoj města Lukáš Pleticha dodává, že od poloviny července je už v souvislosti se stavbou uzavřená také ulice Rádelská. A to kvůli stavbě dešťové kanalizace pro odvodnění Vrkoslavické, neboť část kanalizační trasy vede právě Rádelskou.

Po dokončení rekonstrukce bude Vrkoslavická širší o šest, v oblouku dokonce o více jak 10 metrů, a podepřená gabionovou zdí. Kromě dešťové kanalizace získá také nový asfaltobetonový povrch a chodník ze zámkové dlažby. „Celý projekt vyjde městskou kasu na 8,5 milionu korun včetně DPH,“ doplňuje informace Pleticha. 

Foto Jan Homolka

Štítky Jablonec nad Nisou, Vrkoslavická ulice, uzavírka, doprava, městská hromadná doprava, Lukáš Pleticha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrkoslavická ulice v Jablonci se uzavřela pro veškerou dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.