Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Řidič SUV přejel železniční přejezd na červenou přímo před autem strážníků

Přejíždění železničního přejezdu na červenou se nevyplatilo v nedělních dopoledních hodinách řidiči Hyundaie. Do jeho vozidla nenarazil vlak ani jeho vozidlo nezůstalo uvězněno mezi závorami. Řidič totiž ve vysoké rychlosti přejel přejezd v Českokamenické ulici v České Lípě hned poté, co se začali zvedat závory. Světelná signalizace ale v ten moment stále varovala řidiče. Jeho přestupek ovšem zaznamenala palubní kamera ve vozidle městské policie.

„Smůlou řidiče bylo, že prohřešek zadokumentovala hlídka městské policie, která právě k přejezdu přijížděla z druhé strany. Ve správním řízení viníkovi hrozí pokuta v rozmezí 2500 až 5 tisíc korun a zákaz řízení 1 - 6 měsíců,“ říká Eva Vlastníková.

Ze statistik přitom policie jednoznačně vyplývá, že při nehodě na přejezdu je výrazně vyšší pravděpodobnost usmrcení než činí průměr všech dopravních nehod. „Za smrtelnými nehodami na přejezdech nestojí neznalost příslušných předpisů. Zahraniční i domácí průzkumy naopak neustále potvrzují, že pod koly vlaků umírají především ti, kdo se chovají lehkomyslně, spěchají či jsou nepozorní,“ dodává Roman Budský z Týmu silniční bezpečnosti.

O nebezpečné situace na železničních přejezdech přitom není nouze. Jeden ze čtenářů poslal koncem roku 2015 do redakce snímky nebezpečné situace, ze které musí každému zamrazit v zádech. Tragédií mohla skončit chyba řidiče osobního auta, který vjel na závorami chráněný železniční přejezd v Rochlici, pár vteřin před projíždějícím vlakem. Řidič podle všeho přehlédl blikající semafor a závory ho uvěznily uprostřed kolejiště. Jen obrovským štěstím ho vlak minul, když se autem doslova nalepil na závoru za ním. 

Foto MP Česká Lípa

Štítky Česká Lípa, městská policie, přejezd, železniční přejezd, Hyundai, Roman Budský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič SUV přejel železniční přejezd na červenou přímo před autem strážníků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.