Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jablonec vyhlásil architektonickou soutěž na dopravní terminál

Jablonec vyhlásil architektonickou soutěž na podobu dopravního terminálu s parkovištěm v Kamenné ulici. Návrhy je možné podávat letos do 8. prosince. Terminál s parkovištěm pro zhruba 200 vozů a bezbariérovým propojením s vlakovou zastávkou chce radnice stavět v letech 2020 až 2022. Náklady na stavbu město odhaduje na 150 až 200 milionů korun, většina z toho by se měla zaplatit z evropské dotace.

Architektonická soutěž bude dvoukolová, návrhy z prvního vyhodnotí porota v první polovině ledna. "Poté vyzve ty, kteří postoupili do druhé fáze soutěže, k dopracování návrhů do dalších podrobností," řekl náměstek primátora pro rozvoj města Lukáš Pleticha (ČSSD). Na dopracování budou mít vybraní architekti zhruba čtvrt roku. "Návrhy pak posoudí odborná dopravní firma, porota a výsledky soutěže by měly být vyhlášené na konci dubna příštího roku," dodala mluvčí magistrátu Markéta Hozová.

Výstavba terminálu patří k největším projektům ve městě v rámci Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ) Liberec - Jablonec nad Nisou. Akce navazuje na plánované prodloužení tramvajové trati z Liberce do Jablonce, které připravuje dopravní podnik. Dnes tramvajová trať končí u Tyršových sadů a v plánu je její prodloužení až na nový terminál v Jablonci přes Soukennou ulici a Dolní náměstí. Náklady tohoto projektu se odhadují na více než půl miliardy korun.

Štítky Jablonec nad Nisou, terminál, městská hromadná doprava, MHD, tramvaj, výběrové řízení, architektonická soutěž, Lukáš Pleticha, ČSSD, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec vyhlásil architektonickou soutěž na dopravní terminál  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.