Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zatáčky u Lvové patří k nejrizikovějším místům v Libereckém kraji

Úsek silnice 13 s dvěma protisměrnými zatáčkami u Lvové na Liberecku patří mezi nejrizikovější místa v dopravě v Libereckém kraji. Od roku 2011 se tam stalo 20 nehod, při nichž jeden člověk zemřel a pět lidí bylo zraněno. Na dopravní konferenci s Besipem v Liberci to dnes uvedl auditor bezpečnosti dopravních komunikací David Pauk.

Jako nebezpečnou označil i zatáčku na silnici 15 nedaleko Stvolínek na Českolipsku, zatáčku na silnici třetí třídy u libereckého sídliště Kunratická ve směru na Jablonec a přechod pro chodce u přehrady v Jablonci. "Ideální řešení u směrových oblouků je napřímení úseků, u přechodu pro chodce jeho zkrácení," uvedl Pauk.

Policie a dopravní odborníci na problémové úseky v kraji upozorňují v rámci každoroční dopravní konference od roku 2014. V předchozích letech poukázali na deset rizikových míst. "Většinu správci řeší. Je to ale časově náročné. Trvá to i několik let," uvedl spoluorganizátor konference Petr Bílý.

Upravena byla například čtyřproudá silnice u Jeřmanic u Liberce. "Výměnou povrchu se zlepšily protismykové vlastnosti vozovky," uvedl Pauk. Ke zvýšení bezpečnosti by podle něj mělo také přispět, že Ředitelství silnic a dálnic osadilo místo novými svodidly. Předchozí nevyhovovala kategorii silnic pro motorová vozidla.

Bezpečnější by měla být i zatáčka při příjezdu k Mimoni po silnici 270 ve směru od Stráže pod Ralskem. "Obnovil se povrch vozovky, upravilo značení, rekonstruovaly dva propustky a instalovaly zádržné systémy," dodal Bílý. Ve fázi příprav je například úprava ostrého nájezdu na mimoúrovňové křižovatce silnic 35 a 14 v Liberci nebo přestavba mimoúrovňové křižovatky u Rádelského Mlýna, kde se odbočuje ze silnice 35 na Jablonec.

Autoři | Foto HZSLK

Štítky Lvová, Rynoltice, nehoda, nehody, Besip, silnice, Liberecký kraj, Liberec, konference, Jablonec, okres Česká Lípa, Stvolínky, Ředitelství silnic a dálnic, Jeřmanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatáčky u Lvové patří k nejrizikovějším místům v Libereckém kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.