Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zchátralý amfiteátr v Liďákách by se měl proměnit v parkoviště s více než stovkou míst

Auta odstavená mimo parkovací místa nebo na stání pro rezidenty. To je každodenní obrázek z Lidových sadů, kterému by už brzy mohlo odzvonit. Vedení města plánuje podat žádost o dotaci na přestavbu zchátralého přírodního amfiteátru na parkoviště. Kompletní přestavba by měla vyjít na zhruba 27 milionů korun a většinu z částky by mohla pokrýt evropská dotace.

Okolí liberecké zoologické zahrady dlouhodobě trpí nedostatkem parkovacích míst. „Projekt jako takový počítá se 123 novými parkovacími místy,“ dodal primátor Tibor Batthyány (dříve ANO).

Původní areál amfiteátru v Lidových Sadech v Liberci byl vybudován v 50. letech a funkčně byl využíván do 90. let minulého století. Nyní se počítá s demolicí zděné budovy, v níž bylo zázemí amfiteátru. Nové silnice se stavět nebudou. „Komunikace pro motorová vozidla i chodník pro pěší zůstane zachován v původním rozsahu. Zachováno bude i půdorysné a výškové uspořádání areálu s přestavbou na etážovité parkoviště,“ doplnila mluvčí radnice Jana Kodymová. V projektu je zahrnuté i vybudování parkoviště nedaleko střediska ekologické výchovy Divizna, u cesty k Lesnímu koupališti.

Parkoviště by sloužilo nejenom turistům mířícím do zoologické zahrady. „Je to obrovský problém. Lákáme návštěvníky z daleka k nám do ZOO, jenže pak tu nemají kde zaparkovat,“ komentuje náměstek primátora Tomáš Kysela (dříve ANO).

Využití amfiteátru jako parkoviště se nelíbí některým zastupitelům za Změnu pro Liberec nelíbí. „Nevidím jako šťastné, aby v tom areálu, kde je dneska zdevastovaný amfiteátr, vznikla parkovací místa. Vidíme tam jiné řešené a to, že by parkovací místa vznikla podél přístupové cesty. Myslím si, že amfiteátr by měl být spíš obnoven, než na něm budovat parkovací místa. Vybudování kolem cesty by bylo méně nákladné a jistější než čekat jestli vyjde dotace,“ řekl náměstek primátora Jan Korytář (Změna pro Liberec).

Štítky Liberec, Lidové sady, amfiteátr, parkoviště, parkování, rekonstrukce, ANO 2011, Tibor Batthyány, Jan Korytář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zchátralý amfiteátr v Liďákách by se měl proměnit v parkoviště s více než stovkou míst  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.