Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dopravu v Liberci komplikuje částečné uzavření tunelu na průtahu

Dopravu ve stotisícovém Liberci zkomplikovala o víkendu částečná uzavírka tunelu na průtahu městem. Důvodem je nutná prohlídka tunelu, která se dělá každé čtyři roky. Současně bude proveden diagnostický průzkum, protože Ředitelství silnic a dálnic připravuje rekonstrukci tunelu, který od svého uvedení do provozu v roce 1992 opravován nebyl. Provoz v tunelu je omezen od pátečních 20:00 do časného rána v pondělí.

Na průtahu Libercem to není první dopravní omezení, ale ani poslední. Už od června je provoz na čtyřproudé silnici 35 omezen na polovinu vozovky kvůli rekonstrukci mostu nad Čechovou ulicí, který byl v havarijním stavu. Jeho rekonstrukce přijde zhruba na 31 milionů korun, práce by měly být hotovy na konci listopadu. Od neděle 1. října ale provoz zkomplikuje ještě uzavření sjezdu z průtahu směrem do centra města do Košické ulice kolem Centra Babylon. "Důvodem uzavření sjezdu je rekonstrukce tohoto napojení," řekl vedoucí Odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp.

Dlouhodobá uzavírka, kvůli které se na frekventované tepně tvoří kolony, je podle Čápa nutná nejen kvůli havarijnímu stavu mostu, ale také kvůli nutnosti rozšířit ho o třetí jízdní pruh, tak aby byla zvýšena plynulost a bezpečnost dopravy. Podle výsledků celostátního měření je tento úsek státní silnice 35 nejvíce zatíženým na území Libereckého kraje. Denně tam v obou směrech projede až 50 tisíc vozidel. "Průtah městem je skutečně nutné opravit a na prvním místě musí být bezpečnost všech účastníků silničního provozu," dodal Čáp.

Rekonstrukcí mostu nad Čechovou ulicí podle něj opravy na průtahu neskončí. "ŘSD dál plánuje rekonstrukce průtahu, protože tam je několik mostních konstrukcí, které nebyly zásadně rekonstruovány a blíží se k nějakému nevyhovujícímu stavu," poznamenal Čáp. Připravuje se podle něj rekonstrukce jízdního pásu ve směru od Turnova do centra Liberce od napojení silnice I/14 od Jablonce. Je to úsek, který na současnou rekonstrukci mostu nad Čechovou ulicí přímo navazuje. Zlepšit by se měl nájezd na průtah od Jablonce, který patří mezi nejrizikovější místa v Libereckém kraji a staly se tam už desítky nehod. V místě přibude třetí pruh což by mělo zvýšit bezpečnost a plynulost provozu.

Autoři | Foto dalnice.com

Štítky Liberec, liberecký tunel, rekonstrukce, oprava, uzavírka, tunel, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Liberecký kraj, Jablonec, Centrum Babylon Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Liberci komplikuje částečné uzavření tunelu na průtahu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.