Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Plně naloženému kamionu upadlo u Hrádku kolo, jen zázrakem se nikomu nic nestalo

Jen shodou okolností se obešla bez zranění nehoda polského kamionu, který v pátek dvě hodiny po poledni projížděl Hrádkem nad Nisou. Soupravě naložené dřevem se necelých 100 metrů za odbočkou ze silnice I/35 na Hrádek uvolnilo levé kolo na druhé nápravě tahače. To naštěstí nikoho nezranilo. Příčinou bylo podle všeho nedostatečné dotažení matic na kole.

„Uvolněné kolo se naštěstí odkutálelo mimo komunikaci, kde narazilo do oplocení, kde svou neřízenou pouť ukončilo,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Kola nákladních vozidel, vážící i několik desítek kilogramů, se vlivem setrvačnosti chovají jako projektily. Proto je v tomto případě velkým štěstím, že neovladatelné kolo nezamířilo například do protisměru. Následky střetu s protijedoucím vozidlem by mohly být fatální.

Čtyřiačtyřicetiletý řidič z Polska se okamžitě po příjezdu hlídky podrobil orientační dechové zkoušce. „Přístroj vykázal nulové hodnoty,“ dodal Robovský. Jen šťastnou náhodou nedošlo ke zranění osob. Řidiči udělili policisté na místě blokovou pokutu.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Hrádek nad Nisou, kamion, kolo, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plně naloženému kamionu upadlo u Hrádku kolo, jen zázrakem se nikomu nic nestalo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.