Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Pokutu za jízdu bez dálničního kuponu poblíž Turnova vyfasovalo už 150 řidičů

Liberečtí celníci varují řidiče. Jízda bez platného dálničního kuponu se nemusí vyplatit. Od začátku února přistihli už 150 řidičů, kteří neměli na čelních sklech vylepenou platnou „známku“. Pokuty, které jim za to rozdali, nejsou zrovna zanedbatelné. Od řidičů celníci vybrali už skoro 130 tisíc korun.

„Přestože od prvního února tohoto roku mají řidiči vozidel do 3,5 tuny, jedoucí po zpoplatněných komunikacích, povinnost mít na předních sklech vozidel vylepen už jen nový dálniční kupon, tedy ten s vyznačeným rokem 2018, někteří řidiči přesto tuto povinnost ignorují,“ shrnul mluvčí libereckého celního úřadu Martin Stočes.

Hlídky libereckých celníků na dálnici D10 mezi Turnovem a Prahou přistihli už 150 řidičů, kteří neměli nový dálniční kupón vylepený nebo ten starý, již neplatný, opomněli sundat. Liberečtí celníci od těchto řidičů vybrali 127 100 korun na pokutách.

Podle Stočese celníci kontrolují dálniční kupóny nepřetržitě. Pokud řidič jede po zpoplatněné silnici bez platného dálničního kupónu nebo zapomene odstranit kupón starý, dopouští se přestupku a hrozí mu na místě pokuta do výše 5 tisíc korun, ve správním řízení pak až 100 tisíc korun. Jen v loňském roce na dálnici D10 mezi Turnovem a Prahou takto odhalili 757 řidičů bez platné „známky“ a udělili jim pokuty v celkové výši skoro 700 tisíc korun.

Dálniční kupony pro rok 2018 jsou navíc pro celníky dobře rozpoznatelné. „Nové tvary a barevné odlišení dálničních kupónů se osvědčily a celníci si je pochvalují. Značně jim usnadňují jejich identifikaci za jízdy. Dálniční kupóny jsou navíc opatřeny ochrannými prvky, které mohou celníci ihned na místě zkontrolovat pomocí laserového pera,“ uzavřel Stočes.

Foto Celní správa

Štítky Liberec, Turnov, D10, dálniční kupon, dálnice, celní správa, Martin Stočes, pokuta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokutu za jízdu bez dálničního kuponu poblíž Turnova vyfasovalo už 150 řidičů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.